8 Ocak 2018 Pazartesi

Lady Bird


Greta Gerwig'in içinde olduğu filmleri ayrı bir güzeldir. "Frances Ha", "Mistress America" gibi hafif görünen ancak derinlikli, ağlatmadan duygusallaştıran ve sık sık güldüren bir ritme sahiptir. Yazıp yönettiği "Lady Bird" son zamanlarda en çok konuşulan filmlerden hatta 2017'nin ilk 5 filminde yer alıyor.
Christine annesiyle bir türlü anlaşamamaktadır. Lisede olmanın verdiği asilik onda daha az boyutta olsa da tek amacı çoğu genç gibi evden olabildiğince uzağa gitmektir. Sacramento'da bir Katolik okuluna gider. Dinle arası pek olmasa da arkadaşlarını ve ortamı sevmektedir. Biraz daha sosyal olmak için girdiği tiyatro kulübünde yakışıklı bir çocukla tanışır ve çıkmaya başlarlar. Onun ailesi ve zenginliği o kadar hoşuna gider ki Şükran gününü onlarla geçirir. 
Annesi 11 Eylül olaylarından sonra New York şehrine karşı ön yargılı bakmaya başlamıştır. Oysa kendine Lady Bird diyen Christine orada olmak için okullara başvuruda bulunur.
Sevgilisi gay çıkınca hemen hedef değiştirir. Bir de tombiş arkadaşını bırakıp okulun seksi kızı ile takılmaya başlar. Yeni arkadaşının tutumları kendi karakteriyle ters düşünce eski yaşamına geri döner.
Anne kız problemleri güzel bir şekilde işlenmiş. Liseden üniversiteye geçen bir genç kızın az hasarla atlattığı ergenliği ve gelecek umutları Lady Bird filminde .)) İyi seyirler.

Hiç yorum yok:

Sanat Koleksiyonu Olan Zengin Bir Adamın Öyküsü-6

God of Art- Sanat Tanrısı 6. ARTEMİS Artemis şaşkındı, garip bir mesajla uyanmıştı. Efil akşamüstü gelip onu alacak, Pertev’in dedesinin...