16 Ocak 2018 Salı

The Florida Project


2015 senesinde izlediğimiz "Tangerine"nin yönetmeni Sean Baker idi. Film IPhone ile çekildiği için çok hakkında konuşturmuştu. Yönetmenin son filmi "The Florida Project" de baya ses getirdi. Çocuklara odaklanan film, Florida çevresinde bir motelde kalan anne kızın öyküsü. Daha doğrusu  küçük Moonee ve arkadaşlarının bir yazını anlatıyor. Okul olmadığı için evde takılan çocuklara bakan Halley bazı zamanlar para kazanmak için istemediği işler yapmaktadır. Aradığı tam zamanlı bir iş olsa da asi tavrı yüzünden çevrede pek hoş karşılanmaz. 
Kızı Moonee de onun gibidir, tek artısı sevimli olmasıdır. Arkadaşlarıyla bir sağa bir sola koşar oynar, dondurma yer parası yetmediğinde başkalarından ister, bazen de boyundan büyük yaramazlıklar yapar. Bu sebeple arkadaşının birini kaybetse de diğeriyle yeni maceralara yelken açmaya hazırdır. Hiçbir şey olmasa da elindekiyle mutlu olmayı öğrenmektedir.
Motel yöneticisi Bobby, onları elinden geldiğince korur, tabi Halley kirayı ödemek zorundadır. Bobby etrafta koşan çocukları hem uyarır hem de onlara göz kulak olur. Florida'da sıcak bir yaz ve şehrin dışında yaşayan diğer hayatları gözler önüne seren bu filmi izlemek isteyenlere iyi seyirler:))

Hiç yorum yok:

Sanat Koleksiyonu Olan Zengin Bir Adamın Öyküsü-6

God of Art- Sanat Tanrısı 6. ARTEMİS Artemis şaşkındı, garip bir mesajla uyanmıştı. Efil akşamüstü gelip onu alacak, Pertev’in dedesinin...