15 Ocak 2018 Pazartesi

On Body and Soul


Maria bir kesimhaneye kontrolör olarak atanır. Orada orta yaşlı, kısmen engelli olan Endre ile tanışır. Endre kızı çok beğense de ona yaklaşamaz, zaten Maria da son derece asosyaldir. İkisinin ortak bir yönü vardır. Hiç bilmeseler de rüyalarda geyik olarak buluşmaktadırlar. Bir gün kesimhanede çiftleşme ilacı çalınınca psikolog tarama yapar. Bunun sonucu ortaya çıkan rüya mevzusu ilginç bir hal alır. İkisi her gece gördükleri rüyaları birbirlerine anlatırlar. 
Zamanla birbirine yaklaşırlar. Birlikte uyumayı bile denerler... Maria yavaş yavaş sevmeyi, dokunmayı öğrenir. Endre ise yeniden bir ilişkiye başlamayı. Hiç aşık olmayan kız, aşk şarkıları dinlemeye başlar. Tam harekete geçeceği sırada Endre geri adım atar. Onun durumuna anlam verememiştir. Çok üzülen kız hayatına son vermeyi düşünür ta ki telefonu çalana kadar.
Ildiko Enyedi'nin hem yazıp hem yönettiği film Macaristan yapımı, üstelik Oscar'ın yabancı film dalında adayı. İyi seyirler:)

Hiç yorum yok:

Sanat Koleksiyonu Olan Zengin Bir Adamın Öyküsü-6

God of Art- Sanat Tanrısı 6. ARTEMİS Artemis şaşkındı, garip bir mesajla uyanmıştı. Efil akşamüstü gelip onu alacak, Pertev’in dedesinin...