10 Nisan 2015 Cuma

Wild-Jean-Marc Vallee


Cherly çok sevdiği annesini  kaybettikten sonra hayatını bir çıkmaza sokar. Kocasını aldatmaya ve uyuşturucu kullanmaya başlar. Hatta kimden olduğunu bile bilmediği bir çocuğu karnında taşımaktadır. Arkadaşları ve terapisti yardımcı olmaya çalışsa da Cherly buna izin vermez. Ancak tek başına bu işin içinden çıkabileceğini fark eder.
Her şeye sıfırdan başlamak için sırtına çantasını alır ve yollara düşer. Amacı uzun bir yürüyüş yolu olan Pasifik Crest'i aşmaktır. Bu tehlikeli ve zorlu yolculuğu istediği zaman bitirecektir. İlk günler zorlansa da Cheryl her gün hayata biraz daha bağlanır ve geçmişini hatırlar. Annesi ve kardeşiyle geçirdiği zorlu ama eğlenceli hayatı, eşiyle yaşadığı evliliği ve onu nasıl mahvettiğini gördükçe kendini tanır ve yolculuğa devam etmek için güç kazanır.
Ateş yakamadığı için yediği soğuk lapalar, susuzluktan arıtıp içtiği pis sular ve ayaklarını yara yapan bir numara küçük botlar. Cherly her ne kadar kendine küfretse de aksilikleri orada bırakıp bir sonraki adımını planlamaya başlar. Bir nevi kendini çekip çevirmeyi öğrenir.
Kendini yok etmenin eşiğinden bir yolculuk sayesinde dönen Cherly, beş parasız olarak hayata yeniden başlamaya hazırdır. Gerçek bir yaşam öyküsünden uyarlanan "Yaban" gerek görüntüleriyle gerekse konusuyla görülmeye değer bir film. İyi seyirler.


Hiç yorum yok:

Sanat Koleksiyonu Olan Zengin Bir Adamın Öyküsü-6

God of Art- Sanat Tanrısı 6. ARTEMİS Artemis şaşkındı, garip bir mesajla uyanmıştı. Efil akşamüstü gelip onu alacak, Pertev’in dedesinin...