15 Nisan 2015 Çarşamba

Two Mothers-Anne Fontaine


Lil ve Roz çocukluktan beri yakın arkadaştırlar. İkisi de evlenir ve birer erkek çocuk sahibi olurlar. Lil'in eşinin ölümünden sonra Roz ona destek olur ve dört kişilik bir aile gibi yaşarlar. Roz'un kocası biraz dışarıda kalır, Sidney'de bir okuldan iş teklifi alınca ailesiyle oraya taşınmak ister. Önce Roz bu duruma pek karşı çıkmasa da yaşadığı farklı şeyler yüzünden oradan taşınmak istemez.
İki kadın çocuklarının büyüdüğünü görmüşler ve her şeyi paylaşmışlardır. İş o kadar ileri gider ki kendi çocuklarını da paylaşırlar. Roz Lil'in oğlu Tom ile alkollü olduğu bir gece birlikte olur ve çok farklı hisseder. Bunu fark eden Roz'un oğlu Ian ise onlara inat Lil'in evine gider ve yatağına girer. Ne yaşadıklarına anlam veremeyen iki orta yaşlı kadın bir anda mutluluğu yakalamışlardır. Ve ilişki durumu ne kadar ters olsa da bunu sonlandırmak istemezler.
Roz kocasından boşanır, Lil ise ondan hoşlanan yaşıtı bir adamı başından savar. Diğer erkeklere göre ikisi lezbiyendir. Oysa Roz ve Lil genç sevgilinin tadını çıkarmaktadır. Roz'a göre bu uzun sürmeyecektir çünkü oğlu tiyatroda bir kızla yakınlaşır. Hem arkadaşının üzülmesini istemez hem de "onlar bir gün bizden sıkılacaklar" düşüncesinin ne kadar doğru olduğunu anlar. İlişkilerini sonlandırma kararı alır. Atladığı en önemli şey Tom'un ona kör kütük aşık olduğudur. Ayrılık acısını atlatamayan çocuk aşırı dalgalı bir günde sörf yaparken kaza geçirir. Ona bu sıkıntılı günlerinde destek olan tek kadın ise Hannah'tır. Ian ise tiyatrodan Mary ile evlenmiştir. 
İki kadının iki sene dolu dizgin süren ilişkisi bitmiştir. Oğulları mutlu aile kurmuş ve birer de çocuk sahibi olmuşlardır. Ancak Lil ve Ian'ın diğerlerinden gizlediği bir şey vardır. İkisi hala gizli gizli görüşmeye devam etmektedir. Bunu öğrenen Tom çok sinirlenir ve eteğindeki taşları herkesin ortasında döker.
Eşleriyle ilişkileri koparan çocuklar eski olgun aşklarına geri dönerler. Kısır döngülerinde herkes çok mutludur. 



Hiç yorum yok:

Sanat Koleksiyonu Olan Zengin Bir Adamın Öyküsü-6

God of Art- Sanat Tanrısı 6. ARTEMİS Artemis şaşkındı, garip bir mesajla uyanmıştı. Efil akşamüstü gelip onu alacak, Pertev’in dedesinin...