7 Nisan 2015 Salı

Sihirli Kız-Magical Girl


Carlos Vermut, "Sihirli Kız"ın hem senaryosunu yazmış hem de yönetmenliğini yapmış. Filmin şimdilik iki ödülü var: 2015 Goya Ödülleri En İyi Kadın Oyuncu - 2014 San Sebastian En İyi Film, En İyi Yönetmen.
Bir baba, ölmek üzere olan lösemi hastası kızının son dileğini yerine getirmek istemektedir. Ancak işsiz ve parasızdır, oysa kızının tek dileği babasının yanında olmasıdır. Yukiko takma adlı 12 yaşındaki sevimli kız, Japon çizgi filmindeki bir kızın elbisesini beğenir. Özel tasarım olan bu kıyafet çok pahalıdır. Baba ne yapacağını bilemez ve gündüz önünden geçtiği bir kuyumcuyu gece soymaya karar verir. Tam işe başlayacakken üst kattan üstüne kusan kadın sayesinde hırsız olmaktan kurtulur. Ancak ikisinin de hayatı bu noktadan sonra değişecektir.
Psikiyatrist zengin kocasının parasını yiyerek evde oturan ve ruh sağlığı yerinde olmayan bir kadın. Eşinin verdiği ilaçları zorla içen ve eve gelen misafirin yeni doğmuş bebeğini camdan atmayı düşünen Barbara terk edilince intihar etmeye karar verir. Bir kutu hapı zorla içerken midesi bulanır ve camdan aşağı kusar. Bu esnada hırsızlık yapmaya çalışan adamla yolu kesişir. Kıyafetlerini yıkamak için onu evine götürür ve sevgi beklediği adamla birlikte olur. Hem de kocasının evi terk ettiği ilk gece.
Ertesi gün eve geri dönen eşi ona güvenmeye kararlıdır. Barbara her şeye yeniden başlayacakken gelen tehdit telefonu ile şoke olur. Bir gece önce olanları telefonuna kaydeden adam onu kocasına söylemekle tehdit eder ve para ister. Kocasına duyurmadan bu işi halledebilmenin yolunu bulan Barbara eski patronuna gider. Evlenmeden önce eskortluk yaptığını anlarız. Özel bir hizmetle şantaj parasını çıkaracaktır. Zengin bir malikaneye gider, tekerlekli sandalyedeki adam ona biraz hayat dersi verir ve özel odaya girmesini söyler. "Grinin Elli Tonu"nu akla getiren bu sahnede kadın sıkıştığı anda sihirli kelime olan "Teneke"yi söyleyecektir. O zaman sado-mazo ilişki duracaktır. Gözü siyah kertenkeleli odaya takılır.
Kütüphanedeki İspanyol Anayasası kitabının içine konan para ile hasta kızın istediği elbise alınmıştır ancak tek eksik sihirli sopadır. Baba yine kolları sıvar ve şantaja devam eder. Bu noktadan sonra ok yaydan çıkar. Barbara 20 bin euroyu bulabilmek için Siyah kertenkeleli odaya girer ve çıktığında son 10 yılını hapishanede geçirmiş bir matematik öğretmeninin kapısına gider. Fiziksel olarak ağır bir işkence görmüştür.
Ve kaçınılmaz şiddet dolu son bu işe bulaşan ya da bulaşmayanları beklemektedir.





Hiç yorum yok:

Sanat Koleksiyonu Olan Zengin Bir Adamın Öyküsü-6

God of Art- Sanat Tanrısı 6. ARTEMİS Artemis şaşkındı, garip bir mesajla uyanmıştı. Efil akşamüstü gelip onu alacak, Pertev’in dedesinin...