17 Nisan 2015 Cuma

THE DUKE OF BURGUNDY


Zengin bir kadın olan Cynthia, kendi çapında yaptığı kelebek araştırmalarıyla tanınır. Zaman zaman kütüphaneye gider ve konferanslar verir. Kelebek koleksiyonu onun için önemlidir, bir başka önemli olan şey ise sevdiği insanı mutlu etmektir. Cynthia'nın yaşadığı sıradan bir aşk hikayesi değildir. Sevgilisi Evelyn ile itaat üstüne kurulu bir ilişkileri vardır. 
Evelyn hizmetçi pozisyonundadır ve ona sert davranılmasını, emir verilmesini ve görevini yerine getirmediğinde ise cezalandırılmasını istemektedir. Önceleri Cynthia'nın tavrı itaat bekler gibi görünse de bunu sadece Evelyn istedi diye yapmaktadır. Ve yavaş yavaş bu durumdan yorulmaya başlar.
Evelyn daha farklı cezalar talep eder ve Cynthia'nın ona karşı inandırıcı bir biçimde daha sert olmasını bekler. Kendini zorlamaya başlayan kadından daha büyük bir yatağı ve fantezi dünyasının kapılarını açacak sevgili hapsetme sandığını kullanmasını ister. Yatak yapımı uzun süreceği için Evelyn evdeki büyük sandığı yatak odasına getirir. Kocaman sandığı taşırken Cynthia belini incitir.Ve eskisi gibi çabuk iyileşemeyeceğini düşünerek yaşlandığını hisseder. Evelyn ise onun belini zevkle ovar, ancak üstünde pijamalar olduğunda pek çekici gelmez. Yatakta belini ovarken partnerinin üstünde iç gıcıklayıcı iç çamaşırları olmalıdır. Aksi taktirde içinden yardım etmek gelmemektedir.
Geceleri Cynthia, Evelyn'i sandığa kapatır ve onun istediği yürüme seslerini çıkarır. Zaman zaman uykuya dalıp horlar. Evelyn sihirli kelimeyi söyleyince onu sandıktan çıkarır. Bir gece gördüğü kabusta sandığı açınca bir iskelet ile karşılaşır. Belki de kozasında çürümüş bir kelebeği temsil etmektedir. 
Zavallı Cynthia itaat ettiren konumundan itaat edene sürüklenir. İç çamaşırlarını yıkama görevini Evelyn'e verir. Her zamanki fantezi oyunu gereği Evelyn bir tane külotu yıkamayı unutmuştur, bunun için de banyoda cezalandırılır. Son zamanlarda bu oyunda ağlayarak yorulduğunu belirten Cynthia'ya sevgilisi onu çok sevdiğini söyler ve sandığı depoya geri kaldırırlar. İkisi biraz kısır olan itaat oyunlarından kurtularak normal bir ilişki denemeye karar verirler. Evelyn değişmeye söz verir.
Gotik bir atmosferde geçen film metaforlarıyla da ilgi çekici. Kimi zaman Cynthia'nın kimi zaman da Evelyn'in gözünden anlatılan film, iki lezbiyenin itaat fantezisini denemesini anlatan bir melodram.
İyi seyirler:)


Hiç yorum yok:

Sanat Koleksiyonu Olan Zengin Bir Adamın Öyküsü-6

God of Art- Sanat Tanrısı 6. ARTEMİS Artemis şaşkındı, garip bir mesajla uyanmıştı. Efil akşamüstü gelip onu alacak, Pertev’in dedesinin...