7 Nisan 2015 Salı

Aurora-Rodrigo Sepúlveda


Yazan ve yöneten; Rodrigo Sepúlveda. Film; 2014 Santiago En İyi Film Ödülü almış
Sofia bir ilkokul öğretmenidir. Yıllardır evli olduğu kocasıyla tek eksiği bir çocuktur. Evlat edinmek için sürekli başvursalar da iki kez reddedilmişlerdir ve umutları tükenmek üzeredir. Okulda bir gazete haberi gören Sofia'nın hayatı değişir. Çöpte ölü bir bebek bulunmuştur ve ailesi ortada yoktur. Yasalara göre bebeğe ne isim verilir ne de gömülür. Sofia, bebeği evlat edinmeyi ve onu gömmeyi kafasına koyar. Çünkü ona kimse sahip çıkmazsa bebek yakılacaktır.
Savcının ve Adli Tıbbın kapısını aşındırır, dava sürecini başlatır. Önce çevresindekiler onun bu davranışını normal görmese de tek destekçisi onu seven kocasıdır. Aurora ismini verdiği bebeğin cenazesini alır ve tüm dostlarıyla onu gömmeye gider. Hiç çocuğu olmamasına rağmen ölü bir bebeğin annesi olmak Sofia'yı iyi hissettirir.
Gerçek bir olaya dayanan Aurora filminin sonunda da yazdığı gibi çift daha sonra da ölü bebekleri evlat edinip gömmüşlerdir. En sevdiği sahne ise Sofia'nın elinde "Bebek Atmayınız!" yazan kağıtları çöp kutularının üstüne asmasıdır.

Hiç yorum yok:

Sanat Koleksiyonu Olan Zengin Bir Adamın Öyküsü-6

God of Art- Sanat Tanrısı 6. ARTEMİS Artemis şaşkındı, garip bir mesajla uyanmıştı. Efil akşamüstü gelip onu alacak, Pertev’in dedesinin...