14 Aralık 2011 Çarşamba

Facebook


Facebook / The Social Network (2010)
120 Dakika  -  Biyografi - Dram - Tarih
Yönetmen: David Fincher
Senaryo: Aaron Sorkin Kitap:Ben Mezrich
Oyuncular: Jesse Eisenberg, Andrew Garfield ve Justin Timberlake

Film Mark Zuckerberg’i ve 400 milyondan fazla aktif kullanıcıya sahip olan dünyanın en büyük sosyal ağı Facebook’un kuruluş ve yükselişini anlatıyor.

2003 yılında bir sonbahar gecesi, Harvard Üniversitesi öğrencisi ve bilgisayar programcısı Mark Zuckerberg, bilgisayarının başında oturur ve yeni bir fikir üzerinde çalışmaya başlar. Blog yazarlığı ve programlama heyecanı içerisinde bir yurt odasında başlayan şey, küresel bir fenomen haline gelir. 

Mark kız arkadaşı ile barda otururken ona kafasındaki programlardan, sitelerden bahseder. Kız arkadaşının konuşmak istediği konular farklıdır tabiî ki. Ancak Mark bunu anlamak istemez ve kız ayrılmak istediğini söyler. Bir hışımla yurda döner ve yeni bir site yaratma olayına girer. Okuldaki kızları puanlama sistemi oluşturur. Ve sabaha kadar Harward’ın web ağını çökertir. Herkes şok içindedir. Eski kız arkadaşı hakkında kötü şeyleri bloğuna yazmayı da ihmal etmemiştir.

İki genç kürekçi (Harward’ın nezaket kurallarına göre yetiştirilmiş) Mark’ı bulur ve internet sitesi yaratmak için ideal ekip arkadaşı olduğunu ona söylerler. Mark da kabul eder. Finansal desteğini yakın arkadaşından alır. Belki de zengin kürekçi ikizleri zor durumda bırakmak istemez.

Mark bir süre ortadan kaybolur. Ekip arkadaşları hem korkar hem de onu rahat bırakırlar. Sonuç onlar için felaket olur. Fikirleri çalınmıştır. Aslında kullanılmışlardır. Mark “The Facebook”u kurar. Ve gün geçtikçe Facebook fanatikliği artar. Mark’ın dostluk, arkadaşlık kavramları yoktur. Varsa da idealine ulaşmak için derinlere itilmiştir. Bu yüzden mahkemelerde insanları kandırdığı iddiasıyla baya vakit harcar. Mark Zuckerberg tarihin en genç milyarderi haline gelir.

 Birkaç düşman kazanmadan 500 milyon arkadaş edinemezsin gerçeğini de göz önünde bulundurmak lazım!


Sanat Koleksiyonu Olan Zengin Bir Adamın Öyküsü-6

God of Art- Sanat Tanrısı 6. ARTEMİS Artemis şaşkındı, garip bir mesajla uyanmıştı. Efil akşamüstü gelip onu alacak, Pertev’in dedesinin...