1 Temmuz 2018 Pazar

The Third Murder


"Benim Babam, Benim Oğlum", "Küçük Kız Kardeşim" ve "Kimse Farketmiyor" filmlerini beğenerek izlediğim yönetmen Hirokazu Koreeda bu kez bir suç-cinayet filmine imza atıyor. 
Misumi, bir akşam dere yatağına götürdüğü patronunu öldürür ve sonra onu yakar. Suçunu kabul eder, her şeyi itiraf eder. Dava kapanmadan genç avukat Shigemori devreye girer. İdam cezasını müebbete çevirmek gibi bir derdi vardır. Hapishaneye giderek Misumi'yi konuşmaya zorlar. Her seferinde farklı şeyler söylemesi diğer avukatları rahatsız etse de Shigemori işin peşine düşer. Patronun kızıyla cinayet mahallinde karşılaşır. Bunun gibi ipuçları genç kızın babasının katilini daha yakından tanıdığı göstermektedir. Avukat gerçekleri ortaya çıkarmaya çalışır. Patronun karısının cinayet zanlısına rüşvet karşılığı fabrikada yolsuzluk yaptırdığını, kızın babası tarafından küçüklüğünden beri tecavüze uğradığını ve annesinin buna ses çıkarmadığını anlar. 
Bu zorlu dava devam ederken avukat kendi kızıyla olan ilişkisinde de sıkıntılar çeker. Babasının ilgisini çekmek için küçük hırsızlıklar yapan kız biraz inat olsa da amacı onun eve geri dönmesidir.
Misumi de kızının olduğunu ve cinayetten sonra onu reddettiğini söyler. Tek derdi kızına kötülük yapan adamı ortadan kaldırmaktır.
Japon kültüründe yalan söylemenin pek yeri olmadığı için dava katil zanlısının dediklerinden yola çıkılarak yol alıyor. Deliller ve maktulün ailesinin yaptıkları geri plana itiliyor. En azından filmde böyle işleniyor. Bol ödüllü filmi izlemek isteyenlere iyi seyirler.)

Hiç yorum yok:

Sanat Koleksiyonu Olan Zengin Bir Adamın Öyküsü-6

God of Art- Sanat Tanrısı 6. ARTEMİS Artemis şaşkındı, garip bir mesajla uyanmıştı. Efil akşamüstü gelip onu alacak, Pertev’in dedesinin...