1 Temmuz 2018 Pazar

Ahlat Ağacı


Nuri Bilge Ceylan'ın son filmi "Ahlat Ağacı" bol diyaloglu.))
Cannes Festivaline zar zor alınan ve 15 dakika alkışla geri dönen film izlenmeyi hak ediyor. 
"Uzak" en favori filmimdir. Sinematografik açıdan farklı olup yeni bir çığır açtığı, tüm genç yönetmenlerin NBC tarzı film yapmaya zorladığı için...
Çanlı Sinan, üniversiteyi Çanakkale'de okumuş mezun olunca evine dönmüştür. Atanamayan Öğretmenlerin derdini yaşamaya başlar. Önce kitabını bastırmaya çalışır. Sponsor, destek arar, tecrübeli yazarlarla konuşur-tartışır. KPSS'ye girer. Bu süreçte babasının at yarışı tutkusu ve bu uğurda yaşadıkları sinirini bozar. Yine de bir hamle yapmaz. Kaderine boğun eğer. Annesinin içinin geçmişliğinin babasından kaynaklandığını düşünür. Hatta kitabı çıkınca ona ithaf eder. Her ne kadar annesi yerine kitabı babası okumuş olsa da... Bir bakıma Sinan kendi çukurunda çabalar. Askere gider, gelir tekrar başa döner. Babası borçları ödemiş köydeki baba ocağına dönmüştür. Annesi de kız kardeşiyle Çan'daki yaşamlarına devam etmektedir. Neyse ki anladığı tek şey babasının değersiz olmadığıdır. 
Bağımlı babaların, iş arayan gençlerin, hayallerin peşinde koşan yazarların, açık görüşlü imamların, cingöz köylü kızların sesi olan NBC sizi anlıyorum diyor. Ülke gerçeklerinin değişen ve değişmeyen değerlerini Ahlat Ağacı filminde işliyor. 
Kendimce doğal oynayan-gerçekçi 'es'lerle konuşan oyuncuları görmek isterdim. Buna en iyi örnek de hem senarist olan muhafazakar imamdır:)
Kimisini dizilerde kimisini komedi gösterilerinde gördüğümüz oyuncuların performansını eski bağımsız yönetmenin filminde görmek isteyenlere iyi seyirler.))

Hiç yorum yok:

Sanat Koleksiyonu Olan Zengin Bir Adamın Öyküsü-6

God of Art- Sanat Tanrısı 6. ARTEMİS Artemis şaşkındı, garip bir mesajla uyanmıştı. Efil akşamüstü gelip onu alacak, Pertev’in dedesinin...