1 Temmuz 2018 Pazar

Isle of Dogs


"Isle of Dogs" Wes Anderson'ın yazıp yönettiği son filmi. Benim gibi stop-motion animasyon sevenler için hazine:)) İngiltere'deki stüdyoda çekilen filmin sergisine denk gelmiştim. Ve vizyona girdiği ay tüm sinema dergilerinde Köpekler Adasından bahsediliyordu. Animasyon ekibi, Japonca çevirmenler, seslendirmenlerin ne kadar özenle çalıştığı yönetmen Anderson'ın röportajında anlatılıyordu. Bu arada filmdeki Japonca diyalogların alt yazısı yok. Tercih meselesi tabii.
Megasaki belediye başkanı Koboyashi kendi iktidarını kurmuştur. Tedbiri elden bırakmamak için köpeklerin hastalıklı olduğunu halka söyler. Köpek sahipleri ne yapacaklarını bilmezler. Bilim adamı Watanabe çaresini bulmak için çabalarken başkan tüm köpekleri terkedilmiş adaya gönderir. Buna evlatlık Atari'nin köpeği de dahildir. Küçük Atari hastayken ona destek olan köpek şimdi belirsiz bir yerdedir. Atari kendini toplar ve küçük uçağıyla adaya gider. Onu almaya gelen destek ekibi köpeklerle alt eder.
Adadaki köpekler bir parça yemek atığı için savaşır durumdadır. Kirden siyaha dönen beyaz köpekler, terkedilmiş süs köpekleri ve ısıran sokak köpekleri adada uyumlu bir şekilde yaşamaya çalışırlarken küçük Atari çıkagelir. Bu da onların hayatını değiştirecek olayın başlangıcıdır.
Eski köpeğini arayan Atari adanın tehlikeli kısmına geçer. Bu sırada başkan seçime hazırlık yaparken köpekleri nezleden kurtaracak formülü bulan bilim adamını ortadan kaldırırlar. Değişim programıyla Amerika'dan gelen lise öğrencisi Atari'ye aşık olmuş ve köpekleri kurtarmak için çevresindekileri organize etmeye başlamıştır. Kötüler büyürken iyiler de savaşmaya hazır hale gelir. 
Atari köpek dostlarıyla badireler atlatır ve eski dostuna kavuşur. Amaç hep birlikte şehre dönüp başkanın ambargosunu kaldırmaktır.
Güzel ve duygusal bir film izlemek isteyenlere iyi seyirler.)) Köpeği olanlar mutlaka izlemeli!

Hiç yorum yok:

Sanat Koleksiyonu Olan Zengin Bir Adamın Öyküsü-6

God of Art- Sanat Tanrısı 6. ARTEMİS Artemis şaşkındı, garip bir mesajla uyanmıştı. Efil akşamüstü gelip onu alacak, Pertev’in dedesinin...