1 Temmuz 2018 Pazar

L'amant d'un jour


Jeanne bir gün ağlayarak babasının evine döner. Nişanlısı ile ayrılmıştır. Babası onu içeri alır ve salonda kalabileceğini söyler. Çünkü artık yalnız değildir, sevgilisi vardır. İşin ilginç yanı ise sevgilisi kızı ile yaşıt Ariane'dir. İkisi önceleri mesafeliyken Jeanne aşk krizlerini Ariane sayesinde atlatır. Reddedilmeyi hazmedemeyen kız intihara bile kalkışır. Her daim yanında babasının genç sevgilisi vardır.  Ona destek olur yaşama tekrar tutunmasını sağlar. 
Bu arada Jeanne Ariane'yi bir playboy dergisinde görür ancak babasına söylemez. Ortaya dökmeden onun iyiliğine karşılık vermiştir.
Her şey yoluna girerken Ariane uslu durmaz. Yaptığı küçük kaçamaklar bir gün hem üniversitede hocası hem de sevgilisi olan Gilles tarafından yakalanır. İpler kopar. Jeanne yardım edemeyecek pozisyondadır.
Jeanne eski sevgilisiyle barışır ve babasıyla kutlama yapar. İkisi de normal hayata geri dönerler. Aşk-seks -tutku-terk edilme acısı yaşanmış bir şekilde.
"Lover For A Day"i izleyince Woody Allen filmleri gelse de aklıma daha ciddi ve sade bir bakış açısından anlatılıyor. İyi seyirler.))

Hiç yorum yok:

Sanat Koleksiyonu Olan Zengin Bir Adamın Öyküsü-6

God of Art- Sanat Tanrısı 6. ARTEMİS Artemis şaşkındı, garip bir mesajla uyanmıştı. Efil akşamüstü gelip onu alacak, Pertev’in dedesinin...