1 Temmuz 2018 Pazar

Sicilian Ghost Story



Fabio Grassadonia ve Antonio Piazza'nın birlikte yazıp yönettiği "Sicilian Ghost Story" gerçek bir olaydan alınmış. Sicilya'daki mafya olaylarında babasının polisle işbirliği yapmasını hayatıyla ödeyen Giuseppe'nin başına gelenleri anlatıyor. Daha doğrusu ona aşık olan sınıf arkadaşı Luna'nın hissettikleri filme yön veriyor. 
Asil ve gizemli duruşuyla Luna'yı kendine aşık eden genç çocuk onunla vakit geçirmekten hoşlanır. Ta ki kaçırılana kadar. Nerede olduğu merak konusudur. Ancak ne polis ne okuldakiler ne da ailesi bir hamle yapar. Sadece Luna sevdiğini arar ve onu unutturmaz. Maalesef Giuseppe bir bodrum katında hapsedilmiştir ve salıverilmeyi bekler. Onun da yapacak bir şeyi yoktur. Babası ve dedesi bile onu kurtarmaya gelmediği için istenmediğini düşünür. Tek sığındığı Luna'nın ona yazdığı aşk mektubudur. Ona güç veren tek şey sürekli okuduğu kağıttadır.
Luna ise sevgilisinin yok olmasına katlanamaz derin bir bunalıma girer. Annesi ile yaşadığı sorunlar su üstüne çıkar. Gördüğü rüyalardaki mekanlara gidip Giuseppe'yi arar. Bazen ona ulaşır bazen de ulaşamaz. Şiirsel bir dil yakalayan film karanlık bir atmosfere sahip. Oldukça derin işlenen konusu İtalya'nın güzide adası Sicilya'da böyle bir şey yaşanmamalı dedirtiyor izleyiciye.
Umarım ki Giuseppe'ler mafya uğruna ölmez. İyi seyirler.))

Hiç yorum yok:

Sanat Koleksiyonu Olan Zengin Bir Adamın Öyküsü-6

God of Art- Sanat Tanrısı 6. ARTEMİS Artemis şaşkındı, garip bir mesajla uyanmıştı. Efil akşamüstü gelip onu alacak, Pertev’in dedesinin...