11 Nisan 2018 Çarşamba

Changing Perspectives Film Festival- HYBRID SENSATIONS

Melez Algılar Kategorisi filmleri;

“Saklı” / “Arcane” 1 dakikalık Peru yapımı, yönetmeni ise Malena Martínez Cabrera. Filmin cümlesi ise; Viyanadaki avlumda, sadece Afgan komşularımın perdeleri ritme uygun salınmak üzere özgür bırakılmış.
“Bad Vibes” / “Negatif Enerji” filminin yönetmeni Adam Gebert. Çek yapımı film iç sıkıntısı çeken bir adamın olta almaya gittiğinde şiddetin kıyısından dönmesini anlatıyor.
Amerika yapımı “Basketbol” bir kadının basketbol kurallarını ve terimlerini öğrenme sürecini konu alıyor. En önemlisi basket atmak. Yönetmen Anthony Schubert’ın filmi 4 dakika. Ve komik.
Gerçek sanılan yaratıkları animasyon haline getiren yönetmen Lorène Yavo yaratıcı bir filme imza atıyor. “Lanetlerini Sırala” / “Count Your Curses” isimli film 8 dakika sürüyor. Ev cinleri sürekli yenilen iki kişi yeni cin bulmaya karar verirler. Çünkü evdeki ruhlara ihtiyaçları vardır.
Isaac Ruiz Gastélum Meksika yapımı filmi “Hisssizlik” / “Dispassion” duvardan akan su ile banyo yapan bir kadını bize gösteriyor. Ve deniz-gök birleşimi…
“Yılan Balığı, Gelincik ve Akbaba” / “The Eel, The Weasel And The Vulture” Suki isimli bir yönetmenin 5 dakikalık filmi. Doğanın dengesi ve beslenme zinciri üstüne kurulmuş kısa bir animasyon.
Yönetmen; Mohammad Poustindouz, İran sineması, yine anlamlı bir film, “Gri Şemsiye” / “Gray Umbrella”. 8 dakikalık bu filmde Bay Maleki’nin şemsiyeli bir adamın hayatına girmesiyle yaşadığı değişimi anlatıyor.
Serkan Bozkurt’un yönettiği dans filmi 3 dakika sürüyor ve göç olgusunu ele alıyor. Filmin adı; “Hopeless Hopecase”.
“İmparatorluğun Son Günü” / “The Last Day Of The Emprie” filminin yönetmenleri; Anna Rubi, Julia Halasz. “İnsanları Seyreden Güvercin” filmi aklıma gelse de Macaristan yapımı…
Gökçe Erenmemişoğlu’nun “Araf” / “Limbo” isimli filmi 2 dakika. Hem vurucu hem de anlamlı. Günümüz ilişkilerini ve modern dünyayı ele alıyor.
“Mr. Monday” in yönetmenleri; Jason McCullough, Sean Murphy, Joe Uebie, Marcus Pigman. 4 sanatçının 48 saatte yağlı boya, kara kalem, kil, pastel, marker, sulu boya ve dijital yazılım kullanarak yaptıkları filmde bir sabah şiddetli bir istekle uyanan Mr. Monday’in hikayesi anlatılıyor.
Antti Polojärvi’nin filmi “Doğal Felaketler” / “Natural Disasters” Youtube kanalını kapatanların son videolarındaki konuşmaları bize aktarıyor. Baltık denizinin kıyılarına da kısa bir bakış atıyoruz. İki konu da güzelce birbirine bağlanıyor.
“Bilgi Hükümdarlığı” / “The Realm Of Deepest Knowing” Güney Kore yapımı. Yönetmeni ise Seunghee Kim. Filmin cümlesi; Biri yüzeyin altını kazıyor, bir diğeri mücadele sırasında kalbinin derinliklerine iniyor. Karanlığı aydınlatıyor. Bir olma hissiyle birbirlerini tamamlıyorlar.
Liudmila Komrakova’nın “Gecenin Tadı” / “Taste Of Night” filmi 8 dakika. Yakışıklı bir adamın baloda istediği kızla dans etmesini anlatıyor. Sonu her ne kadar acı olsa da…
“Aramızda Salata Var” / “There Is Salad Standing Between Us” ironik bir film. Alice von Gwinner hem yazıp hem yönetmiş. Duvardaki eski portreler ve uzun bir masada yemek yiyen çift. Belki bir değişim çiftin de arasının düzelmesine vesile olur.
“Üç Küçük Kötü” filminin yönetmeni Vappu Tuomisto. Annelik kavramını domuzların bakış açısından seyirciye anlatıyor. Ne de olsa annelik başka!
“İnilti” / “Ululation” filminin cümlesi ise Dijitalleşme geleceğimizi nasıl tanımlayacak? Şimdiden dışsal algımızı etkiliyor peki ya içimiz? Ben hâlâ ben miyim yoksa bağlı bir şey miyim?

Hiç yorum yok:

Sanat Koleksiyonu Olan Zengin Bir Adamın Öyküsü-6

God of Art- Sanat Tanrısı 6. ARTEMİS Artemis şaşkındı, garip bir mesajla uyanmıştı. Efil akşamüstü gelip onu alacak, Pertev’in dedesinin...