11 Nisan 2018 Çarşamba

Changing Perspectives Film Festival-RIDICULE


Gülünç Bölüm: Hayat bazen ciddi şekilde gülünç olabiliyor.

Rusya yapımı “Şapka” / “The Cap” 4 dakikalık bir kurmaca. Eşiyle alışverişe çıkan adam dinlenmek için oturunca dilenci olduğu düşünülür ve şapkasına para atılır. Dilenme yerinin asıl sahibi gelince de roller değişir. Julian Pavlov yönetmenin ilk filmi.
“Günah Çıkartma” / “Confession” adlı film 10 dakikalık bir Bulgaristan yapımı. Dağda yaşayan bir çoban ıssız kiliseye günah çıkarmaya gider. Önce aziz sonra günahkâr sanılır. Acaba neden? Oysa sadece insandır.
Daniel Popat “Hostel” isimli filminde Berlin’e gelen iki Rus’un bir hostel odasında karşılaşmasını anlatıyor. Bu karşılaşma gerçek mi yoksa kurgu mu?
“Rüyalarda Buluşalım” / “I Want To See You In My Dreams” filmi 19 dakika, yönetmeni de Mark Limanskiy. Uyurgezer kız hayatının aşkıyla bir gece yarısı tanışır. Ancak onun kim olduğunu bulamaz çünkü adam da uyurgezerdir. Medyuma başvururlar. Yeteneklerini kullanmak yerine tahminde bulunan kadın birçok kişinin ortak noktası olur.
“Model” / “Modellastry” 6 dakikalık Estonya yapımı. Model olmak isteyen kadının öyküsünü Risto Kütt filmin yönetmeni olarak bize anlatıyor.
“Pamçka” 12 dakikalık Alman yapımı. İki kız kardeşin annelerine para bulması için yardım etmesini konu alıyor. Yönetmen ise Elda Sorra.
“Masha’yı Kurtarmak” / “Rescue Masha” 20 dakikalık bir yapım. Alina Mustafina filmin yönetmeni. Siyasi sıkıntılar yaşayan bir dönemde Türkiye’deki yeğenini kurtarmaya gelen bir kadının öyküsü. Türkiye ve Rusya ilişkilerinin komik bir şekilde anlatıldığı bir film.
Hossein Molayemi 11 dakikalık “Koş Rostam Koş” / “Run Rostam Run” adlı filminde İran’ın ulusal kahramanı Rostam’ın oğluna yaptıklarını telafi etmek için gelecekteki Tahran’a gitmesini komik bir dille anlatıyor.




Hiç yorum yok:

Sanat Koleksiyonu Olan Zengin Bir Adamın Öyküsü-6

God of Art- Sanat Tanrısı 6. ARTEMİS Artemis şaşkındı, garip bir mesajla uyanmıştı. Efil akşamüstü gelip onu alacak, Pertev’in dedesinin...