11 Nisan 2018 Çarşamba

Changing Perspectives Film Festival-Umbrella



Kısa film festivalinde “Şemsiye” bölümünde gösterilen filmler hakkında;
“Hastabakıcı” / “Abigail” 17 dakikalık Soner Sert filmi. İlginç bir konusu var. Rusya’dan gelip Türkiye’de bakıcılık yapan Anna garip bir şekilde iş aramaktadır. Kimseye söyleyemediği bir durumla karşı karşıyadır. O geçici olarak çözüm bulmuştur. Buna mecburdur.
Nambiya filmi olan “Güneşli Bir Gün Daha” / “Another Sunny Day” 4 dakika ve etkileyici. Güneşli bir ülkede güneşe çıkmanın tehlikeli olduğunu düşündüren bir film.
Amerika yapımı “Herkes Panda Sever” / “Everyone A Panda” kontrol altına alınamayan silahlanmaya karşı iyi bir örnek. İşitme ve konuşma engelli çiftin evine gelen iki soyguncunun beklenemeyen bir durumla karşılaşmasını anlatıyor.
16 dakikalık Hindistan yapımı “Göz Testi” / “Eye Test” annesi ile gittiği göz doktorunda göz bandı takması gerektiğini öğrenir. Geçmişe yolculuk yapan Nivedita aslında farklı bir acı içerisindedir. Filmin yönetmeni; Sudha Padmaja Francis.
“Maniera Greca” isimli 13 dakikalık Yunan filmi’nin yönetmeni; Kirineos Papadimatos. Bir gece kulübünün son saatlerini anlatıyor. Birbirinden farklı müşteriler ve sınırsız eğlencenin anlatıldığı bu film diyalogsuz.
Teymour Ghaderi, “Dut” / “Mulberry” isimli filminde bohçacı bir adamın oğlu ile gittiği kasaba anlatılıyor. Susayan çocuk zemzem suyunu içiyor çünkü kefen ve zemzem götürdükleri kadın 2 gün önce ölmüş. Yürek burkan bu film 12 dakika.
İçimize işleyen İran sinemasından, genç yönetmen Mehdi Heydari’nin 14 dakikalık filmi “Şeker” / “Shokolat” son olarak Şemsiye bölümünde karşımıza çıkıyor. Aradığı ilgiyi bir teyzede gören küçük çocuğun masumane oyunlarını anlatıyor. Boğazınızda bir yumru ile salondan sizi çıkartıyor.

Hiç yorum yok:

Sanat Koleksiyonu Olan Zengin Bir Adamın Öyküsü-6

God of Art- Sanat Tanrısı 6. ARTEMİS Artemis şaşkındı, garip bir mesajla uyanmıştı. Efil akşamüstü gelip onu alacak, Pertev’in dedesinin...