11 Nisan 2018 Çarşamba

Changing Perspectives Film Festival-Wild




Geçen sene izlediğim ve çok beğendiğim “Uluslararası Farklı Perspektifler Kısa Film Festivali” bu sene de Salt Galata’da başladı. Salı günü koşarak gittim ve filmleri izlemeye başladım. Salon biraz soğuk olsa da meslektaşlarımın yeni işlerini görmek benim içimi ısıttı. (Şiirsel Cümle)
Makedonya yapımı “48” dünyanın sonunun geldiğini öğrenen bir papazın kendini dışarı atmasını anlatıyor. Bugüne kadar yapmadığı yasak şeyleri yapan papaz başka bir yönüyle karşılaşıyor. Yönetmen Vladimir Mitrevski’nin beşinci filmi.
“Ateş Kuşu” / “Firebird” Bulgaristan yapımı bir animasyon. Modern dansı animasyonda görmek fena değil. Hareketli bir yapım, 7 dakika sürüyor.
“Fifo” filmi Belçika yapımı ve 12 dakika. Süpermarkette çalışanların atılması gereken yiyecekleri fakirlere vermesini yasaklayan bir sistemi eleştiriyor. İşinden olmamak isteyen görevli bakalım müdürün dediğini dinleyecek mi?
4 dakikalık animasyon filmi olan “Tilkiler” / “Foxes” birbirini sevmeyen iki tilkinin diğer küçük tilkiye yardım etmesini konu alıyor. İşin sonunda güzel üzümler var.
Mehmet Kanadlı’nın 7 dakikalık kurmaca filmi “Yeşil Bölge” / “Green Zone”, gelecekte doğaya sınırlı bir şekilde çıkan insanları konu alıyor. Oradan fidan ve tohum çalmak yasak olsa da biraz toprak almanın kimseye zararı olmaz. Peki yeşile hasret insanlar için bu yeterli mi?
“Mevsim İşaretleri” / “Signs Of The Season” filmi Deneysel Belgesel türünde. Cava takvimini günümüzdeki Endonezya yaşamıyla kıyaslıyor.
9 dakikalık Animasyon filmi “Volkan Adası” / “Volcano Island” diyalogsuz. Okyanus adalarındaki vahşi yaşamı ve dişi kaplanın diğer hayvanlarla olan ilişkisini anlatıyor.
“Su Hayattır” / “Water Is Life” filmi ABD yapımı ve 4 dakika. Standing Rock Sioux Halkı’nın verdiği yaşam mücadelesi ve demiryolu yapımı için öldürülen hayvanları anlatıyor.
“Honey Weees” / “What Weee Are” 8 dakikalık İtalyan yapımı bir film. Arı yoksa yaşam da yok.
Volkan Budak’ın 9 dakikalık deneysel belgeseli “Yaban”/ “Wild” bizi, Kızılırmak Deltasındaki mandaların yaşamlarına götürüyor.
Arnavutluk filmi olan “Susuz”/ “Without Water” Tiran’daki su sıkıntısına odaklanıyor. Binaların üstündeki su depolarına su dolduran iki çocuk ve onların hayallerine kısa bir bakış atıyor.

Hiç yorum yok:

Sanat Koleksiyonu Olan Zengin Bir Adamın Öyküsü-6

God of Art- Sanat Tanrısı 6. ARTEMİS Artemis şaşkındı, garip bir mesajla uyanmıştı. Efil akşamüstü gelip onu alacak, Pertev’in dedesinin...