8 Şubat 2017 Çarşamba

The Neon Demon


16 yaşındaki Jesse ailesini kaybettikten sonra Georgia'dan Los Angeles'a gelir. Yol kenarındaki bir motelde kalır. Tek umudu ise güzelliğini kullanabileceği bir işe sahip olmaktır. Bu da modelliktir. Jesse ilk fotoğraf çekimini yaparken bir makyözle tanışır. Ona cinsel anlamda yaklaşmaya çalışan Ruby ile çıkışta bir partiye giderler. Sarah ve Gigi ise orada tanıştığı manken kızlardır. Jesse kendi güzelliğine güvenir ve bu etrafındakileri çileden çıkarır.
The Neon Demon psikolojik gerilim türünde olduğu için yukarıda anlatılan gibi işlenmeyen bir film. Yani görmek lazım. Işık ve renk kullanımı, donuk oyunculuklar filme ayrı bir hava katıyor. Özellikle partideki gösteri sahnesi çok etkileyici. Jesse'nin ilk defilesinde aynadaki duygu değişimi, arada görülen hayal-gerçek imgeler de cabası.
Özünde güzel bir kızın modellik gibi bir dünyada ayakta kalma çabası anlatılıyor. Ama nasıl? Farklı bir dille ve türle. İyi seyirler:))

Hiç yorum yok:

Sanat Koleksiyonu Olan Zengin Bir Adamın Öyküsü-6

God of Art- Sanat Tanrısı 6. ARTEMİS Artemis şaşkındı, garip bir mesajla uyanmıştı. Efil akşamüstü gelip onu alacak, Pertev’in dedesinin...