12 Şubat 2017 Pazar

Juste La Fin Du Monde


Louis 12 sene önce ayrıldığı evine geri döner. Annesi, kız kardeşi, abisi ve yengesi ile yeniden tanışıyormuş gibi sohbete koyulur. Annesi panikle yemek masasını kurmaktadır. Yengesi de oğluna onun adı olan Louis'i verdiğini anlatır. Kız kardeşi ise abisiz bir hayatla nasıl başa çıktığını anlatır. 
Louis onları pek sık arayıp sormasa da her özel günde kart göndermiştir. Kız kardeşi onun yokluğunda bir nevi evin erkeği de olmuştur. Annesiyle ilgilendiği için kırsaldan kopamamıştır. Abisi ise hala kardeşine karşı agresiftir. 
Yazar olan ve şehirde yaşayan çocuk, ailenin gurur kaynağıdır. Dergilerde çıkan yazıları evin duvarlarını süsler ve 'ulaşılamaz' dahi konumuna yükselir. Kardeşler bazen ona özenir bazen de ona kızarlar. Neden bırakıp gitmiştir? Aslında bu soru izleyici için sorulurken aile ise Louis'in neden geri geldiğini sormalıdır. Ölümcül bir hastalığa yakalanmıştır, onlara durumu açıklamak ve veda etmek için gelmiştir. 
Ne yazık ki işler planladığı gibi gitmez. Bir bakıma da öyle olması daha iyidir. Çünkü bir anne oğlunun öleceğini bilse nasıl yaşayacaktır? Louis hatırlanmak istediği gibi kalmaya karar verir. Guguklu saatten çıkan küçük bir kuş etrafında dolanır ve yere düşer. Tıpkı Louis gibi...
Xavier Dolan filminde bu kez ünlü isimler rol almış; Marion Cotillard, Vincent Cassel, Lea Seydoux, Nathalie Baye ve Gaspard Ulliel. Her zamanki gibi genç ve yetenekli yönetmenin bir sonraki filmini sabırsızlıkla bekliyoruz. Ayrıca bir evde geçen düşük bütçeli filmleri de böylece çok seviyoruz!

Hiç yorum yok:

Sanat Koleksiyonu Olan Zengin Bir Adamın Öyküsü-6

God of Art- Sanat Tanrısı 6. ARTEMİS Artemis şaşkındı, garip bir mesajla uyanmıştı. Efil akşamüstü gelip onu alacak, Pertev’in dedesinin...