12 Şubat 2017 Pazar

Maigret Sets a Trap


Georges Simenon'ın aynı adlı romanı Stewart Harcourt tarafından senaryo haline getirilmiş. Yönetmenliğini Ashley Pearce'ın yaptığı filmin başrolünde ise Mr. Bean'dan tanıdığımız Rowan Atkinson var. 
1955 yıllarında Montmartre civarında kadın cinayetleri baş gösterir. Bu işi çözmek ise dedektif şefi Maigret'e düşer. Katili yakalamakta zorlanan adam onu ele verecek ortak özellikleri aramaya başlar. Vakit kazanmak için bir adamı gözaltına alır. Basın katilin yakalandığı haberini verecektir ki gerçek katil ortaya çıksın. Bu tez ertesi gün işlenen bir cinayetle çürür. 
Maigret ise fikrini aldığı bir doktordan yola çıkarak seri katile tuzak kurar. Her köşe başında bir sivil polis ve katile yem olarak bir kadın konuşlandırılır.
Bu taktik işe yarar. Polis memuru bir kadın saldırıya uğrar. Yakın dövüş tekniği sayesinde hayatı kurtulur. Hatta katilin ceketinin düğmesini de delil olarak sunar. Maigret ise işi sonuçlandıramadığı için görevden alınmak üzeredir. Zamanla yarışan adam katili bulur. Ancak ispatlaması gerekmektedir. Delil toplamaya ve katili itiraf ettirmeye çalışır. Sönmeyen sigaralar ve suç mahalleri kara filmi akla getiriyor. İyi seyirler:)))




Hiç yorum yok:

Sanat Koleksiyonu Olan Zengin Bir Adamın Öyküsü-6

God of Art- Sanat Tanrısı 6. ARTEMİS Artemis şaşkındı, garip bir mesajla uyanmıştı. Efil akşamüstü gelip onu alacak, Pertev’in dedesinin...