8 Şubat 2017 Çarşamba

Miss Peregrine's Home for Peculiar Children


Jacob, etrafında görülmez olarak tanımlanan silik bir çocuktur. Anne ve babasından çok onu büyüten dedesi ile yakın ilişki kurmuştur. Bir akşam dedesi ölünce Jacob kafasındaki sorulara yanıt aramak için içsel bir yolculuğa çıkar. 
Dedesinin ona yıllarca anlattığı Miss Peregrine ve onun sahip çıktığı çocukların hala var olduğunu düşünür. Bu sorular yüzünden psikologa bile gitmeye başlamıştır. Jacob ona miras kalan fotoğraflar ve anlatılanları birleştirince gizemli bir adaya gitmeye karar verir. 
Babası ile gittiği ıssız ada rutin yaşamından onun yüzünden çıkmaya başlar. Jacob ise aradığı çocukları çoktan bulmuştur. Görünmeyen çocuk, kese kağıdı ile gezen ikizler, ölülere hayat veren biri ve uçan bir kız. Aslında hepsini tanır. Miss Peregrine ise her gün aynı saatte 2. Dünya Savaşı'nda yetiştirme yurduna atılan bombayı engeller. Sadece bir gün daha yaşamak için...
Jacob kimsesiz çocukların hayatına gider ve değiştirmek için bir görevi olduğunu öğrenir. Bakalım elini taşın altına koyup onları kıstıkları döngüden kurtarabilecek midir?
"Bayan Peregrine'in Tuhaf Çocukları" adlı kitabın filme aktarılması yönetmen Tim Burton sayesinde olmuş. Güçlü hayal gücü ve inandırıcı sinematografisiyle övgüyü hak ediyor. İyi seyirler:))

Hiç yorum yok:

Sanat Koleksiyonu Olan Zengin Bir Adamın Öyküsü-6

God of Art- Sanat Tanrısı 6. ARTEMİS Artemis şaşkındı, garip bir mesajla uyanmıştı. Efil akşamüstü gelip onu alacak, Pertev’in dedesinin...