3 Şubat 2016 Çarşamba

The Revenant-Alejandro González Iñárritu


"The Revenant" filminin yönetmeni Alejandro Gonzalez Inarritu, başrolde ise Leonardo Di Caprio var. Michael Punke'ın "The Revenant: A Novel Of Revenge" adlı kitabından sinemaya uyarlanmış. Biraz filmden bahsetmek gerekirse; 1823 yıllarının Amerikası nasıldı sorusunun cevabı kafamızda canlanıyor. Bakir, ıssız ve tekinsiz. Fransız birlikleri, Kızılderililer, İngilizler, ve diğerleri... 
Hugh Glass, bir şirket için avcı olarak çalışmaktadır. Yabani hayvanları kürkleri için avlayan bir grupla birlikteyken Kızılderililer tarafından ani baskın yerler. O sırada Glass, Kızılderili oğluyla birlikte bir geyiğin peşindedir. Ve silah seslerini duyunca hemen harekete geçer. Tek çare ölen arkadaşlarını orada bırakıp kurtarabildikleri kürklerle kaçmaktır. 
Glass'ın önderliğinde yolculuklarına devam ederler. Deniz yoluyla gitmek tehlikeli olduğu için karaya çıkarlar. Burada kürkleri saklar ve en yakın kampa gitmeye karar verirler. Ancak beklenmedik bir olay olur. Ormanda gezinen Glass ayı yavrularına silahını doğrultmuşken anne ayı tarafından saldırıya uğrar. Hem de öyle darbeler alır ki her an öldüğünü düşünürüz. (Çok gerçekçi bir sahne özellikle ayının nefesinin kameranın buğulanmasına neden olduğu an:) Mücadele sonunda ayıyı da öldürür. Ancak kendisi yaşamın kıyısındadır. 
Glass'ı taşıyanlar canından bezmiştir ve yüzbaşı onu refakatçi 3 kişiyle ormanda bırakıp yola devam etme emri verir. Glass'ın oğlu Hawk da onların arasındadır. Açgözlü Fitzgerald alacağı 300 Doların peşindedir ve orada daha fazla beklemeye niyeti yoktur. Glass'ın oğlunu öldürür ve diğer refakatçi çocuğu da kandırarak onu tek başına ölüme terkeder. Gözü önünde öldürülen oğlu için intikam almaya karar veren Glass, kendini toplar ve zorlu bir yolculuğa çıkar.
Zaman zaman yakılan köyü, öldürülen karısı gözünün önüne gelir. Eskiden ölmekten korkarken oğlunu da kaybedince gözü kara birine döner. Tek amacı adaletin yerine gelmesidir.
Di Caprio'nun dediğine göre filmin çekimleri tam 9 ay sürmüş ve zaman zaman aşırı kar yağışı nedeniyle sete ara vermek zorunda kalmışlar. Ancak ışık ve çerçeveleme görülmeye değer. Hatta oranın bir cehennem olduğunu bile söyleyenler var. İzlerken de insanın içini soğutan bir film olmasının sebebi bu olabilir:)
İyi seyirler:))

1 yorum:

Deli Kızın Çeyizi dedi ki...

Hala izleyemedim!!!! :(

Sanat Koleksiyonu Olan Zengin Bir Adamın Öyküsü-6

God of Art- Sanat Tanrısı 6. ARTEMİS Artemis şaşkındı, garip bir mesajla uyanmıştı. Efil akşamüstü gelip onu alacak, Pertev’in dedesinin...