19 Şubat 2016 Cuma

Sicario-Denis Villeneuve


FBI ajanı olarak çalışan Kate, Arizona'daki rehine krizini çözmek için bir eve baskın düzenler. Ortağı Reggie ile bir çatışmaya girerler ve tesadüfen evdeki duvarlara saklanmış bir sürü ceset bulurlar. Ardından 2 polisin ölümüyle sonuçlanan bir patlama yaşanır. Bıçak kemiğe dayanmıştır. Uyuşturucu kartelleri Amerika'da cirit atmakta ve izlerini kaybettirmektedirler. 
Kate ne yapabileceğini düşünürken üst düzey görevliler toplanmıştır. Savunma Bakanlığı'ndan Matt ile tanışır ve El Paso'ya gidip sorunu kökünden halledebilecekleri bir operasyona katılma görevi teklif edilir. Kate gözü kapalı görevi kabul eder ve uçağa biner. Orada Alejandro'yu görür, kendini savcı olarak tanıtan adamda içine sinmeyen bir şeyler vardır. Uçak El Paso yerine Meksika'daki Juarez'e inince Kate 'Nasıl bir işe girdim?' diye düşünmeye başlar.
Matt ve Alejandro ne yaparsa onların peşinde sesini çıkarmadan gezmek Kate'in canını sıkar. Ancak hamle yapmaya çalıştığında da sert tepkilerle karşılaşır. Sınır dışında illegal işler yapmak Kate'in içine sinmez ve derinlere inip kurcalamaya başlar. 
Reggie ve Kate bir akşam barda içip kafa dağıtmaya karar verirler. Reggie eski bir arkadaşını görür ve sohbete devam ederler. Adam Kate ile ilgilenir ikisi başbaşa kalınca yakınlaşırlar. Adam aslında Kate'i yok etmek için gönderilmiştir. Alejandro gelir ve onu kurtarır. 
Uyuşturucu geçişinin sağlandığı tünellerin temizlenmesi için operasyonu düzenlenir. Kate orada görmemesi gereken bir şeyi görür. Alejandro tünelin sonunda uyuşturucu yüklü bir polis aracına binip oradan uzaklaşır. Amacı barona ulaşmaktır. Polis aracıyla uydudan takip edilen bir aracı yakalar. Baronun evine girer ve tüm ailesiyle birlikte onu öldürür. Aslında Alejandro Colombia'nın uyuşturucu baronudur. Karısını ve kızını öldürenlerden intikam almak için gelmiştir. 
Kate bunu öğrenir ancak çok çaresizdir. Silah zoruyla resmi belgeleri imzalar ve Alejandro'ya tek bir hamle bile yapamaz. Adalet sisteminin nasıl işlediğini gören idealist polis bunu nasıl sindireceğini bilememektedir. Alejandro ise istediğine Amerika desteğiyle kavuşmuştur. 
Meksikalı polis aynı zamanda uyuşturucu taşıyıcısıdır. Futbol oynamayı seven oğlu onu her sabah uyandırır ve babasının onu izlemesini ister. Birlikte kahvaltı yaparlar. Alejandro'nun aracına bindiği zaman polis "Bir oğlum var" der ve Alejandro da ona "Bütün bunları ailen için yaptığını söyleme" der. Paralelde gördüğümüz polis aslında oradaki yaşamı gözler önüne seriyor. Bazen hayatta başka seçeneği olmayan insanlar yine bu sebeple hayatlarını kaybedebiliyorlar. Filmin sonunda polisin oğlu futbol oynamaya devam ediyor bu sefer onu annesi izliyor.
Kate ise Amerika'yı temsilen olaylara uzaktan bakar ve güçlü olanın illegal yöntemlerine sesini çıkaramaz. O da bir destekçi olmuştur. Her ne kadar uyuşturucuyu bitirmeyi hayal etse de uygulamada geçici bir çözüm bulmuştur.



Hiç yorum yok:

Sanat Koleksiyonu Olan Zengin Bir Adamın Öyküsü-6

God of Art- Sanat Tanrısı 6. ARTEMİS Artemis şaşkındı, garip bir mesajla uyanmıştı. Efil akşamüstü gelip onu alacak, Pertev’in dedesinin...