27 Şubat 2016 Cumartesi

Anomalisa


"John Malkovich Olmak", "Sil Baştan", "Tersyüz" filmlerinin yazarı Charlie Kaufman'ın son filmi "Anomalisa" stop-motion animasyonu olarak tasarlanmış. 72. Venedik Film Festivali'nde ilk kez animasyon filmi Büyük Jüri Özel Ödülü'nü kazanmış.  Aslında "Anomalisa" 2005 yılında Kaufman tarafından yazılan bir oyun.
Michael Stone, "Call centerlar nasıl daha verimli olur?" konseptli kitabının konuşması için Cincinnati'ye gelir. Taksicinin konuşması, bellboyun sohbet etme zorunluluğu onu sıkar. Michael aslında kimseyle konuşmak istememektedir. Çünkü herkesin sesi aynıdır.
Günah çıkarmak gibi olmasa da Michael otel odasında aklına düşen eski sevgilisini arar. Bella yıllar sonra hatırlandığına sevinir ve bir koşu otele gelir. Michael onu odasına götürmek istediğinde ise kadın içinde biriktirdiği sinirini ona akıtır. Hiçbir şey demeden çekip gitmiş ilişkiyi nedensiz bitirmiştir. Michael diyecek bir şey bulamaz ve giden kadının arkasından bakar.
Odasına giderken farklı bir ses duyar. Bu sesin kime ait olduğunu öğrenmek için odaları arar ve iki kadının olduğu bir odayı keşfeder. Oradaki Lisa Michael'i dinlemeye gelen sıradan bir call center elemanıdır. Hayranlık duyduğu adamı karşısında görünce şaşırır. Michael onları bara içki içmeye davet eder. Gecenin sonunda güzel olan arkadaşını seçeceğini düşünen Lisa yanılır. Ve Michael onu odasına çağırır. 
İkisi odada günlerinin nasıl geçtiğini konuşup yakınlaşırlar. Michael yıllar sonra farklı bir ses duyduğu için çok mutludur ve onun susmasını istemez. Lisa ise yıllardır bir ilişki yaşamamıştır ve onun neden tercih ettiğini anlamaz. Çünkü Lisa kendini çirkin ve işe yaramaz bulmaktadır. Michael'ı o kadar etkilemiştir ki ertesi gün adam karısını terkedip onunla yaşamaya karar verir. Ne yazık ki Lisa'nın sesi de diğerleri gibi olmaya başlar. 
İyi seyirler:))))

Hiç yorum yok:

Sanat Koleksiyonu Olan Zengin Bir Adamın Öyküsü-6

God of Art- Sanat Tanrısı 6. ARTEMİS Artemis şaşkındı, garip bir mesajla uyanmıştı. Efil akşamüstü gelip onu alacak, Pertev’in dedesinin...