19 Şubat 2016 Cuma

Tangerine


Sean Baker'in 3 IPhone 3 ile çektiği son filmi "Tangerine" oldukça başarılı. 2 trans seks işçisi buluşup konuşmaya başlarlar. Sin-Dee Rella hapisten yeni çıkmıştır. 1 aydır ortalarda olmadığı için Alexandra'dan dedikoduları alır. O esnada Alexandra erkek arkadaşının onu aldattığını ağzından kaçırır. Sin-Dee sinirlenir çünkü adam gerçek bir kadınla yatmıştır üstelik beyazdır. Sinirlerine hakim olamaz ve adama gününü göstermeye karar verir önce kadını bulmak için sokaklarda gezinir. 
Bir süre Alexandra da peşinden gelir ancak Sin-Dee başlarını belaya sokacak kadar gözü karadır ve vazgeçer. Ayrıca Alexandra'nın biraz para kazanması gerekmektedir. Çünkü akşam bir barda şarkı söyleyecektir ve bu işi ücret alarak değil ücret ödeyerek yapmak zorundadır. Sin-Dee gördüğü herkese kızın adını sorar ve nerede olduğunu öğrenmeye çalışır. Önce insanlar söylemek istemese de Sin-Dee neticede bir erkektir ve onları kaba kuvvetiyle zorlar. 
Razmik Ermeni bir taksi şoförüdür. Noel zamanı olduğu için aracına binen sarhoşlarla uğraşırken Alexandra'ya denk gelir. Aynı zamanda translardan hoşlanan adam onunla yatar ve Sin-Dee'nin hapisten çıktığını öğrenir. Evine geri dönüp ailesiyle Noel yemeği yiyen Razmik'in içi içine sığmaz ve Sin-Dee'yi görmek için yalan söyleyip evden çıkar.
Sin-Dee sevgilisinin onu aldattığı kadını yani Dinah'yı bir fuhuş evinde bulmuştur. Saçından sürükleyerek erkek arkadaşının yanına götürür. Bu arada Alexandra'nın sahne aldığı yere gidip şarkısını dinlerler ve paraları olmadığı için sadece su içerler. Dinah ile aralarında konuşmadıkları bir anlaşma olur. İkisi uyuşturucu alır ve biraz sakinleşirler. 
Ve yüzleşme vakti gelir. Donut dükkanında sevgilisinin karşısına çıkan Sin-Dee, Dinah ile olan ilişkisini sorar ve Razmik de oraya gelince işler karışır. Tam ortalık sakinleşecekken Razmik'in kayınvalidesi gelir ve kızını da oraya çağırır. Damadının gerçek yüzünü gören kadının amacı kızını ondan ayırmaktır. 
Olaylar çözülmeye başladığında Sin-Dee'nin sevgilisinin söylediği şey Alexandra ile aralarını açacaktır. Ve ikisi arkadaşlıkları sınanan bir gün yaşamaktadır.
Son derece başarılı oyunculukları, kamera çekimleri ve konusuyla "Tangerine" izlenmeye değer bir film. Seks işçilerinin hayatlarını acındırmadan onların da birey olduklarını izleyiciye hatırlatıyor. Transların hem erkek hem de kadın duygularına sahip olduklarını yaşadıkları hayata dayanmak için hangi noktalarda nasıl kullandıklarını gözler önüne seriyor.
IF Film Festivali kapsamında izlenebilen film için iyi seyirler:))


Hiç yorum yok:

Sanat Koleksiyonu Olan Zengin Bir Adamın Öyküsü-6

God of Art- Sanat Tanrısı 6. ARTEMİS Artemis şaşkındı, garip bir mesajla uyanmıştı. Efil akşamüstü gelip onu alacak, Pertev’in dedesinin...