7 Ekim 2015 Çarşamba

Festivalin En Eğlencelisi: Lolo-Julie Delpy


45 yaşlarındaki Ariane ve Violette Fransa'nın güneyinde tatil yapmaktadırlar. İkisi de sevgilisizlikten yakınmaktadır. Sahilde balık tutan adamları gördüklerinde onları tavlamaya karar verirler. İçlerinden hijyen takıntısı olan evhamlı Violette, köylü ve çirkin bulduğu adamın önce yüzüne bakmasa da mangalın başında onunla sohbet edince bir anda aşık oluverir. Adamın sandalet ve çorap giymesini aldırmaz. Zaten kendisi de hizmetçilerin giydiği bir elbise giymiştir. Violette'in asıl amacı uzun zamandır kimseyle yakınlaşmamıştır. Ve bu tatili günü birlik bir ilişkiyle değerlendirecektir.
Beklenen sonuç olmaz... Yolculuk günü gelir. Violette köylü sevgilisi Jean-René'den ayrılmak istememektedir. İkisi Paris'te de buluşurlar ve görüşmeye devam ederler. Bu ilişki günden güne saha da sağlamlaşır.  Ancak Jean-René'nün hesaba katmadığı en büyük şey Lolo'dur. Violette'in biricik oğlu Lolo annesini ölümcül derecede kıskanmaktadır. Ve onun mutlu olmasını ve kendinden uzaklaşmasını kaldıramaz. Bu yüzden Jean-René'nün azılı düşmanı oluverir. Adamcağıza yapmadığını bırakmaz. Çift her kavga ettiğinde barışsa da son damla ikisini zorlayacaktır.
Kulie Delpy'nin filmi hem yazmış hem yönetmiş hem de başrol oyuncusu oluvermiş! Çok da iyi etmiş. Uzun zamandır bu kadar gülmemiştim. Fransız sinemasının harika kadınının çektiği "Lolo" acilen izlenmesi gereken bir film.
İyi seyirler:)))

Hiç yorum yok:

Sanat Koleksiyonu Olan Zengin Bir Adamın Öyküsü-6

God of Art- Sanat Tanrısı 6. ARTEMİS Artemis şaşkındı, garip bir mesajla uyanmıştı. Efil akşamüstü gelip onu alacak, Pertev’in dedesinin...