15 Nisan 2012 Pazar

Kendi Kanım-Film Festivali'nden

KENDİ KANIM | Yönetmen: João Canijo / Oyuncular: Rita Blanco, Anabela Moreira, Cleia Almeida / Portekiz / 2011 / DCP / Renkli / 140’ / Portekizce; İngilizce ve Türkçe altyazılı
2011 San Sebastian Mansiyon, FIPRESCI Ödülü
2011 Faial (Azor Adaları) En İyi Film
2011 Caminhos (Coimbra, Portekiz) Büyük Ödül, En İyi Yönetmen, En İyi Kadın Oyuncu (R. Blanco), En İyi Özgün Senaryo

Marcia, bir toplu konutta kardeşi Ivete’le yaşamaktadır. Kızı Claudia bir gün, kendisinden büyük, evli bir adama âşık olduğunu söyler. Adamın kim olduğunu öğrenen Marcia bu ilişkinin ailesi için bir tehdit oluşturduğunu fark eder. Bu sırada torbacılık yapan oğlu Joca, mal aldığı satıcıyı atlatmaya çalışır, fakat yakalanır. Onu kurtarmaya çalışan teyzesi Ivete büyük bir bedel ödeyecektir.

Cuma işten çıkıp Happymoon'a gitmek pizza margarita yemek, ardından deniz kıyısı parkta dolanmak, Kahve içmeye Suadiye'ye gitmek, Cadde'de yürümek, eve yatmak için gelmek çoook iyi geldi!
Cumartesi günü ise sabah 6'da uyanmak tam bir yıkımdı, 7'de tekrar uyumak 10'da uyanmak. Sabah sabah kuaföre gitmek, evde aleleacele melemen tıkınıp Sevil'e gitmek.
Tüm cumartesi yağmur yağdı.
City's tıklım tıkıştı. 4 seansındaki "Kendi Kanım"ın da izleyicisi pek fazla sayılmazdı.
Yönetmenin çekim planları gözlerimi yaşarttı-hırstan. Nolcak bende çekerim dedim.
Sonrasında Viyana gecesi düzenlenen bir restoranda şinitzel yemek beni daha da mutlu etti. Akşamına Nişantaş'ta uyuyup sabah Çengelköy'de kahvaltı etmek!
Kahveyi başka yerde içelim diyen sevgiliye. Hayır eve gidip çarşaflarımı değiştireceğim, evimi özledim demek.
Hayat güzelmiş.
Dizi senaryosuna sarılmazsam Tolga benim hayatıma son verecek:)

Hiç yorum yok:

Sanat Koleksiyonu Olan Zengin Bir Adamın Öyküsü-7

  God of Art- Sanat Tanrısı 7. ARTEMİS Sabah uyandıklarında Artemis pek bir şey hatırlamamaktaydı. Yatakta yalnızdı. Aklında tek kalan p...