7 Mart 2018 Çarşamba

Counterpart


Whiplash adlı filmden tanıdığımız J.K. Simmons, Counterpart adlı dizide başrolde. Bir değil hem de iki... Kendisini ve yıllar önce ikiye ayrılan dünyadaki diğer kendisini oynuyor. Böyle yazınca biraz akıl karıştırıcı olsa da. İki ayrı dünyada varolan aynı insanların öyküsü. 
Bir gün işlenen cinayetten sonra olay yerine giden polisler şüpheliyi bulamazlar. Banyoda olayın şokuyla ağlayan bir fahişe vardır. Ona yardım etmek isterken kendi canlarından da olurlar. Çünkü o fahişe olayın asıl suçlusudur. Arkasına bile bakmadan öteki dünyaya iltica eder. Bulunduğu dünyadan biraz daha binaya sahip olan aynı yerdir burası ve onun baş düşmanı polis peşine takılmıştır. Diğer dünyada kendi görevlerini yerine getirmesi yasaktır. Belli saatler arasında izin alıp diğer tarafta acımasız katil Baldwin'i arar. Çünkü karısının peşine düşecektir. Diğer dünyadaki kendisinin komada olan karısı.
Howard diğer dünyayla bağlantı kurduğunu bilmediği bir şirkette ajanlık yapar. Memur gibi sıradan bir hayatı vardır. Belli görevleri yerine getirir, şifreli mesajları alır, verir. Bir kez emir dışı bir harekette bulunur. Karşısındaki adamın lekelenmiş kravatını gösterir ve bu yüzden uyarılır. Howard çok sinirlenir çünkü senelerini verdiği şirkette terfi bile alamamıştır. Aylar önce karısı karşıdan karşıya geçerken bir aracın çarpması sonucu komaya girmiştir. Bu sorunlarla uğraşırken diğer dünyadan gelen kendisinin aynısı! Howard ile karşılaşır ve karısı Emily'nin öldürüleceğini öğrenir.
Howard istemese de ekibe yardım eder, karısının hayatı onun için önemlidir. Bu esnada başka bir insana dönüşüp dönüşmeyeceği merak konusudur. Çünkü iki Howard da birbirinin tam zıddıdır. 
Bana izledikten sonra Güney ve Kuzey Kore'yi anımsatan dizi biraz iç karartıcı atmosfere sahip olsa da izlenebilir. İyi seyirler.))

Hiç yorum yok:

Sanat Koleksiyonu Olan Zengin Bir Adamın Öyküsü-6

God of Art- Sanat Tanrısı 6. ARTEMİS Artemis şaşkındı, garip bir mesajla uyanmıştı. Efil akşamüstü gelip onu alacak, Pertev’in dedesinin...