12 Ocak 2016 Salı

The Hateful Eight-Quentin Tarantino


Tarantino'nun 8. filmi geçen hafta Türkiye'de vizyona girdi. Kanlı bir western olan film, aynı zamanda karlı bir yerde geçiyor:)
John, azılı bir katil olan Daisy'yi şehre götürmek için yola çıkmıştır. Kar fırtınası onları yakalamak üzeredir. Yolda karşısına Marquis çıkar. Birkaç kanun kaçağını adalete teslim edip azıcık bir para kazanma peşindedir. Yanındaki ölüleriyle birlikte arabaya binmek ister. İkisi aslında 8 ay kadar önce oturup birlikte yemek yemişlerdir. Yine de birbirlerine güvenemezler.
John, Abraham Lincoln'un Marquis'e yazdığı mektubu tekrar görmek ister. Bu pazarlık sonrasında onu aracına alır. İkide bir lafa giren Daisy ise sürekli John'dan dayak yer. Onun 10 bin $ etmesi Marquis için çekici bir durumdur. Yani yanındaki ölüleri taşımaktansa bir kadını taşımak daha mantıklıdır, üstelik daha fazla değeri vardır. Ancak bunun iyi bir fikir olduğunu gören John onunla anlaşma yapar.
Yol üstünde bir başkasına daha denk gelirler. Önce John ikisinin işbirliği yapabileceğinden şüphelense de Chris yeni şerif olduğunu söyler. Bir an önce şehir merkezine gitmelidir. Chris'in üslubundan dolayı ona kimse inanmaz. Çok rahat ve samimi bir tarzı vardır. Aynı zamanda şerif olamayacak kadar gayriciddi. Kar fırtınası yaklaştığı için onu da yanlarına alırlar. Chris'in babasının çetesinin olduğu ortaya çıkar. Aslında arabadaki herkes bir diğerinden şüphelenir.
Minnie'nin yerine varan ekip orada bir terslik olduğunu anlar. Dükkanı işletenler ortada yokturlar. Bir Meksikalı'nın dediğine göre işleri ona devretmişlerdir. İçeride bekleyen Joe, sıradan bir çiftçidir. Oswaldo da suçluları asacak olan cellat.
Ve bodrumda bekleyen hesaba katılmamış bir adam...
Marquis dükkan sahiplerinin nerede olduğunu düşünürken John'a göre içlerinden bir kişi Daisy'nin suç ortağıdır ve onu kaçırmaya gelmiştir. Uzun bir gece onları beklerken kimin doğru kimin yalan söylediğini anlamak bir takım akıl oyunlarına kalmıştır.
Kanlı Tarantino filmi sevenler için iyi seyirler.))


Hiç yorum yok:

Sanat Koleksiyonu Olan Zengin Bir Adamın Öyküsü-6

God of Art- Sanat Tanrısı 6. ARTEMİS Artemis şaşkındı, garip bir mesajla uyanmıştı. Efil akşamüstü gelip onu alacak, Pertev’in dedesinin...