12 Ocak 2016 Salı

Joy-David O. Russell


Joy, küçükken hayalperestliğiyle bilinen çocuktur. Üvey ablası Peggy'nin suratsızlığı, annesinin pembe dizi takıntısı, babasının sürekli evi terketmesi onun canını sıksa da yarattığı farklı dünyayı bozmak istemez. Hatta ailesini her türlü kusurlarına rağmen sevmeye devam eder. Bu sırada en büyük destekçisi büyükanne Mimi'dir. Ona hayallerinden vazgeçmemesini o ailenin kaderini değiştireceğini söyleyen Mimi, farkında olmadan Joy'a büyük bir azim vermiştir. 
Küçükken bir köpek tasması yaratır ve babası maliyetli olacak diye onun patentini almaz. Oysa bir başkası bulduğu tasmayla çoktan zengin olmuştur. Joy yine aklındakilere ulaşamaz, ailesi ona hep engel teşkil eder. Havalimanında çalışmakta olan Joy, 2 de çocuk sahibidir, boşandığı şarkıcı kocası ise hala evinin bodrumunda yaşar. Babası Rudy de geri gelince Joy para kazanacak bir iş bulmaya karar verir. Yani kendi işini yapacaktır.
Yeterli parası olmadığı için kendine yatırımcı bulmak zorundadır. Bu maddi desteği babasının zengin sevgilisini ikna ederek sağlar. Ve Joy kızının kağıtları ve kalemleriyle çizdiği pratik paspası hayata geçirmek üzeredir. Ve bu o göründüğü kadar kolay olmayacaktır. 
Joy borç harç imalathanesini kurar, iş sipariş almaya gelmiştir. Yine eski kocasının yardımıyla bir televizyon kanalına gider. Amacı orada paspasın tanıtımının yapılmasıdır. Şansı yaver gider ve kanalın yöneticisi Joy'a bir tanıtım sözü verir. Tüm aile nefesini tutar ve televizyondaki adamın paspaslarının reklamını yapmasını bekler. Ancak işler tersine döner, adamın elindeki paspas takılır ve hiç sipariş alamazlar. Joy batmıştır. 
Onun icadının üstüne konmaya çalışan uyanıklar, aile tarafından verilen yanlış kararlar, boşa ödediği paralar bir süre etrafında kara bulut gibi dolansa da Joy asla pes etmemeye kararlıdır.
Tüm mücadeleci kadınların izlemesi gereken bir film, iyi seyirler.))


Hiç yorum yok:

Sanat Koleksiyonu Olan Zengin Bir Adamın Öyküsü-6

God of Art- Sanat Tanrısı 6. ARTEMİS Artemis şaşkındı, garip bir mesajla uyanmıştı. Efil akşamüstü gelip onu alacak, Pertev’in dedesinin...