21 Ocak 2016 Perşembe

Brooklyn


Eilis, İrlanda'da annesi ve kız kardeşiyle yaşar. Orada ne istediği işi bulabilmiş ne de beyaz atlı prens ile tanışabilmiştir. Çalıştığı fırındaki kadının tutumu ve çevresindekilerin gelenekselci yaklaşımı onu doğduğu yerden soğutmuştur. Eilis, nasıl olsa annesine bakacak olan biri var diye evden ayrılmaya karar verir. 
Pederin de yardımıyla Amerika biletini alır. Orada kalacak yeri ve işi hazırdır. Hepsi Brooklyn'dedir. Makyaj malzemeleri satan büyük bir mağazada satış sorumlusu olarak işe başlar. Vatan hasreti çektiği için suratı biraz asıktır. İşverenin ve pederin yardımıyla bunun üstesinden gelmeye çalışsa da karşısına çıkan İtalyan bir erkek onu mutlu edecektir. Kaldığı pansiyondaki kızlarla kilisenin düzenlediği bir eğlenceye katılır. Tony ile dans eden Eilis günden güne onunla yakınlaşır.
Haftanın bazı akşamları gideceği muhasebe okuluna başlar. İş hayatında daha bir girişken olmuştur. Ayrıca sevgilisinin olması arkadaşlarının gözünde yükselmesini sağlar. Zaman su gibi akıp geçer. Tony, evlenince yaşayacakları evi inşa etme niyetine girmiştir ve ikisi Eilis İrlanda'ya gitmeden önce gizlice evlenirler.
Ani bir telefon gelir. Eilis'in kız kardeşi hayatını kaybetmiştir. Cenaze onsuz gömülecektir yine de Eilis annesinin yanında bir süre kalmak için İrlanda'ya geri döner. İlk zamanlar özlediği memleketi gözüne güzel gelir. Onunla ilgilenen zengin Jim ile yakınlaşmaya başlar. Ve ablasının çalıştığı muhasebe işine girmiştir.
İki ayrı şehirde kendine iki ayrı hayat kurar. Annesi kızının güzel bir iş bulduğuna ve Jim ile evlenip hayatını kurtaracağını düşünürken Eilis oradan neden gittiğini anlar. Baskıcı tutumu ve Amerika'da özgür olduğunu hisseder. Ayrıca Tony'nin ona gönderdiği mektupları açıp okur. Hemen Amerika bileti alır. Ve kocasının karşısına çıkar. Eilis artık duygularından emindir ve ne yapmak istediğini bilmektedir.
Vatan hasreti gibi bir duyguyu izleyiciye çok güzel anlatan bir film. Süresi biraz gerekenden uzun gibi. Ayrıca zaman zaman Eilis'a kızıyoruz. Çünkü muhafazakar gibi görünüp bazı anlamsız hamleler yapıyor. Yine de bir genç kızın hayatında neyi, neden seçtiğini bize gösteriyor. İyi seyirler.))

Hiç yorum yok:

Sanat Koleksiyonu Olan Zengin Bir Adamın Öyküsü-6

God of Art- Sanat Tanrısı 6. ARTEMİS Artemis şaşkındı, garip bir mesajla uyanmıştı. Efil akşamüstü gelip onu alacak, Pertev’in dedesinin...