15 Kasım 2015 Pazar

Spectre-Sam Mendes


Daniel Craig ile çekilen son James Bond serisi Spectre 007 vizyona girdi. Sam Mendes'in yönettiği filmin senaryosu John Logan tarafından yazılmış.
M, Bond'a gizli bir mesaj göndermiştir. "Eğer ben ölürsem sorumlusu ..." Bond o kişiyi bulması için harekete geçer. Ancak bunu istihbarattan saklaması gerekmektedir. Mexico City'de başlayan av Roma'da devam eder. Bond burada kocasını öldürüp dul bıraktığı Lucia ile tanışır ve onun hayatını kurtarır. Ve kadından gece toplanacak bir örgütün yerini öğrenir. Aston Martin arabasına atlar ve oraya gider. Lucia'nın dediği gibi "Orada merhamet yoktur" ancak James'in orada olduğunu bilen örgütün başkanı onu selamlayınca Aston Martin ile Roma sokaklarının tozu atılır. Heyecanlı kovalamaca aracın nehre gömülmesiyle son bulur. James ise Spectre örgütünü bulmuştur ancak parçaları birleştirmesi gerekmektedir.
Eski düşmanı Mr. White'ı bulur ve bazı bilgileri öğrenmek ister. Mr. White ise ondan kızını korumasını isteyip intihar eder. Aksi taktirde James onu öldürecektir. Nihayetinde Mr. White'ın kızı Madeleine bulunur ve aralarında aşk başlar. Asi güzel Madeleine ajan Bond'a direnince kötü adamlar tarafından kaçırılır. Karlar altındaki kovalamaca başarıyla sonuçlanır. İş kızı ikna etmeye kalmıştır.
Sorunun kaynağına inen James Bond bir aile bağıyla karşılaşır. Ve neden ona karşı savaşıldığını anlar. Bir yandan da istihbarattaki iş arkadaşları değişecek olan sisteme karşı birlik olmuşlardır. Onun da bu intikamla bağlantısı olduğu ortaya çıkar. Bond kararlılıkla bu işi sonlandırmaya hazırdır. Emekli olmadan önce!
Farklı ülkelerde çekilen sahneler izlenmeye değer. Filmdeki aksiyon bir an olsun izleyiciyi koltuğunda rahat bırakmıyor. En sevdiğim oyunculardan olan Christoph Waltz ise her ne kadar kötü adamı canlandırsa da yine harikalar yaratıyor. Yeni Bond kızı da oldukça güzel. Daniel Craig ise "Bu benim son işim" tadında takılıyor. İzlemek isteyenler için iyi seyirler.))

Hiç yorum yok:

Sanat Koleksiyonu Olan Zengin Bir Adamın Öyküsü-6

God of Art- Sanat Tanrısı 6. ARTEMİS Artemis şaşkındı, garip bir mesajla uyanmıştı. Efil akşamüstü gelip onu alacak, Pertev’in dedesinin...