20 Kasım 2015 Cuma

Jauja / Hayal Ülkesi-Lisandro Alonso


Jauja, bir babanın kayıp kızını aramasını anlatıyor. 1882 senesi Arjantin'de yerli halka karşı soykırım vardır ve çölde Zuluaga adlı acımasız önüne çıkan herkesi öldürmektedir. Danimarkalı yüzbaşı Gunnar ise bir çöl karakolunda görev yapmaktadır. 15 yaşındaki kızı Ingeborg de onunla çadırda yaşar. Lieutenant adlı orta yaşlı bir asker Gunnar'a kızına at hediye etmek istediğini ve onu dansa götürmek istediğini söyler. Gunnar ise buna karşı çıkar. Kızı Ingeborg, genç asker Corto ile kaçma planı yapar ve bir gece vakti ortadan kaybolurlar.
Gunner ise gün ağarırken yola çıkar, her ne pahasına olursa olsun kızını bulmayı kafasına koyar. Ancak girdiği yasak bölgede hiç hoş olmayan durumlarla karşılaşır. Zuluaga Corto'nun boğazını kesmiş ve Ingeborg'u kaçırmıştır. Gunner aç ve susuz yoluna devam eder. Zaman ilerledikçe yönünü şaşırır ve halüsinasyonlar görmeye başlar. Bir köpek onu mağaraya götürür ve orada yaşlı bir kadınla karşılaşır. Ona yiyecek veren kadın Gunner'ın kızına benzemektedir. Ve kocasının yılan sokması sonucu öldüğünü, Gunner'ın istediği zaman oraya dönebileceğini söyler. 
Günümüzdeki geçen bir bölümde de Danimarka'da bir evde uyanan genç kız bahçedeki köpeklerle ilgilenir ve içlerinden bir tanesi kendini ısırmıştır. Onunla ormanda küçük bir gezintiye çıkar ve oyuncak asker bulur. 
Film bu anlatılanlardan belki biraz daha fazla ancak uzun planlar izleyiciyi sıkıyor. Film durağan bir akışta ilerliyor ve sonuç bölümü pek tatmin edici olmuyor. Bol vakti olanlar için; iyi seyirler.

Hiç yorum yok:

Sanat Koleksiyonu Olan Zengin Bir Adamın Öyküsü-6

God of Art- Sanat Tanrısı 6. ARTEMİS Artemis şaşkındı, garip bir mesajla uyanmıştı. Efil akşamüstü gelip onu alacak, Pertev’in dedesinin...