10 Kasım 2015 Salı

La Giovinezza/Youth-Paolo Sorrentino


Alplerde müthiş bir otel... Misafirlerin amacı temiz dağ havası almak, fiziksel olarak rahatlamak ve dinlenmek... Bu 10 numara otel ayrıca yaşlıları gençleştiriyor! En azından Fred ve Mick genç olmayı umuyorlar. Tabi ki eski günlerine dönemeyeceklerini biliyorlar en azından kainat güzeline bakarak sevaba giriyorlar.
Mick senaryo yazarıdır. Otele 5 asistanıyla birlikte gelir ve yoğun bir şekilde senaryoyu bitirmek için gece gündüz çalışırlar. Bu proje Mick için çok önemlidir. Yıldız yaptığı eski bir aktris baş rolünde oynayacaktır ve en önemli eserlerinden biri olacaktır. Fred ise yıllardır en yakın arkadaşıdır.
Orkestra şefi olan Fred emekli olmaya karar vermiştir ancak İngiltere Kraliçesi ona bir konser daveti göndermiştir. Fred gelen aracıya evet demez. Ne yazık ki adam adam kraliçeye hayır cevabını götürecek kadar cesur değildir. Daha doğrusu ne yapıp edip Fred'in kendi bestelerini sahnede çalmasını sağlamalıdır. 
Fred, Venedik'te bir hastanede yatan karısını uzun süredir ziyarete gitmemiştir. Aynı zamanda asistanı olan kızı da bu konuda ona karşı öfke duyar. Fred'in sahneye çıkmama kararı da bununla bağlantılıdır. Onun bestelerini karısı söyleyememektedir. Ve o da emekli kalmakta kesin kararlıdır.
Mick'in oğlu ve Fred'in kızı evlidirler. Bir pop yıldızı Mick'in oğlunu kendine aşık eder ve ikisi ayrılırlar. Bu ikisinin arkadaşlığını etkilemez. Birbirleriyle sürekli iyi şeyleri konuşurlar. İki yaşlı sanatçı otelde kaldıkları sürece çevrelerinde olup bitenleri izlerler ve gençlerin hayata bakış açılarını anlamaya çalışırlar.
"Gençlik" rahat rahat tadı çıkarılarak izlenecek bir Paolo Sorrentino filmi. 


İyi seyirler:))



Hiç yorum yok:

Sanat Koleksiyonu Olan Zengin Bir Adamın Öyküsü-6

God of Art- Sanat Tanrısı 6. ARTEMİS Artemis şaşkındı, garip bir mesajla uyanmıştı. Efil akşamüstü gelip onu alacak, Pertev’in dedesinin...