3 Mayıs 2014 Cumartesi

The Amazing Spider Man 2


The Amazing Spider Man filminin ilki 2012'de çekilmişti. Peter Parker okula giden, çekingen ve içine kapanık bir çocuktu. Oscorp bilim ve teknoloji merkezine gidip yanlışlıkla örümceklerin olduğu bölümde ısırılınca farklı biri haline gelir. Yani üstün güçleri vardır, fırlattığı ağlar sayesinde binalar arasında dilediği gibi gezerek suçluları yakalamak gibi. Bu yeteneklerini yaşadığı kentin insanının yararına kullanırken bir yandan da aşk meşk mevzularını atlamaz ve polis şefinin kızı olan Gwen'e ile sevgili olurlar. Ancak ilk bölümün sonunda Gwen'in babası ölmeden önce ona söz vermiştir, kızını tehlikeden korumak için ondan uzak duracaktır.
The Amazing Spider Man 2 filminde şehirdeki suçluları deli gibi kovalayan, halka karışmış, esprili bir örümcek adam çıkıyor karşımıza. Azılı suçluları dize getirmek için mezuniyet törenine geç kalan Peter, Gwen ile hala birliktedir. Ancak ayrılma kararı alırlar ve bir yandan da kimse tarafından fark edilmeyen elektrik tesisatçısı Max ile tesadüfen tanışırlar.
Metropollerin en büyük sıkıntısı tek başına yaşamaktır. Eğer güçlü, sosyal, girişken ve başarılı değilseniz arkadaş edinmeniz ve belli bir kitle tarafından kabul görmeniz zordur. Yani Max, büyük bir iş yapmasına rağmen insanlar ona yokmuş gibi davranır. Ve bir diğer yandan doğumgününde başına gelecek kazadan haberi yoktur. Bu kaza yüzünden örümcek adam için kötü şeyler olurken, Max bu kaza sayesinde bir anda herkesin ilgisini üzerine çeker. Oscorp'daki elektrik tesisatını tamir ederken çarpılır ve dev balık yaratıkların havuzuna düşer. Kaldırıldığı morgdan bir Elektro olarak kaçar ve ucube! olduğu için şehrin tüm ekranlarında yüzünü görür. Bu onun için gurur verici bir şeydir. Max artık fark edilen güçlü biridir.
Tüm bu sorunlar yetmezmiş gibi Oscorp'un sahibi çaresi bulunmayan bir hastalıktan ölür ve şirketin veliahtı aynı zamanda Peter'ın çocukluk arkadaşı Harry Osborn memleketine geri döner. Tek amacı babasından miras kalan hastalığını çaresini bulmaktır. Bunu atlatmak için örümcek adamın kanına ihtiyaç duyar. Bu noktada örümcek adamın düşmanları Elektro ve Harry birleşirler. Amaçları onu yok etmektir. Çünkü sevimli, yardımsever bir adam metropolde fazla yaşayamaz!
Peter mücadele içindeyken babasının bavulundan hiç kullanmadığı jetonları bulur ve kayıp metro istasyonuna gider. Orada yeraltından çıkan eski bir trenle babasının çalışma ofisini görür ve onun için hazırladığı videoyu izler. Peter'ın artık babası hakkında soruları yoktur. O mecburen bırakılmış bir çocuktur.
Gwen ise Oxford'a kabul edilir, yola çıkar ve sıkışmış trafikte beklerken örümcek Peter onu ne kadar çok sevdiğini ıspatlar. Spider man için birleşen düşmanları etkisiz hale getirmek baya zor olur. 
Ve The Amazing Spider Man 2 bir kayıpla kapanır.
İyi seyirler.



Hiç yorum yok:

Sanat Koleksiyonu Olan Zengin Bir Adamın Öyküsü-6

God of Art- Sanat Tanrısı 6. ARTEMİS Artemis şaşkındı, garip bir mesajla uyanmıştı. Efil akşamüstü gelip onu alacak, Pertev’in dedesinin...