13 Mayıs 2014 Salı

Dom Hemingway


12 sene hapis yattıktan sonra eski hayatına geri dönmek için çabalayan bir adam: Dom Hemingway.
Maharetli elleriyle hırsızlık yapıp kasalar açarak geçimini sağlayan Dom, büyük patronu satmamak için polise ötmez. Bunun karşılığında yıllar sonra yüklü miktarda para alacaktır ancak ailesini kaybedecektir. 
Dom, polisle işbirliği yapmak yerine boşu boşuna 12 sene hapis yatmayı tercih eder. Buradan da anlaşılacağı üzerine yarı deli bir adamdır. 
Önce gidip karısıyla birlikte olan adamı tartaklar. Herkes Dom'un "geri döndüğünü" anlamıştır. Takma elli arkadaşıyla onu borcu olan büyük patrona gider. Tabii para teslimatından önce içilir, sevişilir, eğlenilir. Eğlence, sexy kızlarların havuz partisi katılımıyla devam eder. Dom'un takıldığı Melody biraz saftır, bu huyu sayesinde geçirdikleri trafik kazasından sağ kurtulur.
Alkol alıp üstü açık arabada şuursuzca gezenler havada uçmaya başlar. En güzel sahnelerden biri olarak filmde önemli bir yer edinir. Büyük patronun oynaşı Paolina ise; hızla eve giderek Dom'un tüm parasını iç eder. Peşinden koşan Dom sadece "neden" diye sormakla yetinir.
Yıllarını hapiste kaybetmiş bir adam aynı gün içinde kazandığı tüm parasını da bir telekıza kaptırmıştır. Kızının evinde soluğu alır. Beklediği ilgiyi ise Senegalli damadı ve torunundan görür.
Dom gerçek amacını bulur. Kızıyla arasını düzeltmelidir. Bunun için çabalamaya başlar. Bir yandan eski işine geri dönmek için kendini göstermeye çalışır ancak devir değişmiştir. Onun zamanındaki sözler tutulmamaktadır ve 5 dakikada açtığı kasalar dijitale dönmüştür. Pes etmez ancak yine onu bu durumdan kasanın alarmı kurtarır.
Dom artık para yerine kızını kazanmak için uğraşmaya karar verir. Çünkü tek istediği budur.
Kara mizah, suç çok güzel birleşmiş. Jude Law ise gördüğüm en iyi performansını sergiliyor. Bitmek tükenmek bilmeyen lafları ardı arkasına dizip, Dom gibi bira içiyor ve tam bir işe yaramaz adam oluveriyor.  
Kimi hırsız hapse girince akıllanır kimisi de hapisten çıkınca. Dom'u hayata bağlayan bir diğer öğe de kendine hiç benzemeyen; Senagalli erkek torunu.

Hiç yorum yok:

Sanat Koleksiyonu Olan Zengin Bir Adamın Öyküsü-6

God of Art- Sanat Tanrısı 6. ARTEMİS Artemis şaşkındı, garip bir mesajla uyanmıştı. Efil akşamüstü gelip onu alacak, Pertev’in dedesinin...