30 Mayıs 2014 Cuma

Abuse of Weakness / Zayıflığın Esareti



Bir sabah yönetmen Maud vücudünün yarısı uyuşuk bir şekilde uyanır. Hastaneye gittiğinde uyurken beyin kanaması geçirdiği anlaşılır. İş arkadaşları ve ailesi bu durumla başa çıkabilmesi için destek olmaya hazırdır. Maud yavaş yavaş iyileşir ve kendi yaşamını sürdürecek hale gelir. Bir gece televizyonda ünlü bir dolandırıcının söyleşisini izler. Ve yeni filminin başrolünü bu çekici ve kibirli üçkağıtçı Vilko’ya verir. Vilko kendine özgü tarzıyla Maud’u evinde ziyaret eder ve baştan nasıl davranacağını söyler, giderken de bir kitap alır. Geri getirmemek üzere aldığı ilk şeydir.
Vilko şeytan tüyü sayesinde Maud’dan para koparmaya başlar. Üstüste yazılan çekler yüzünden Maud’un maddi durumu sıkıntıya girer. İkisi arasındaki ilişki garip bir hal alır. Yıllardır hayata karşı düzgün bir duruş sergilemiş olduğunu düşündüğümüz yönetmen, başrol oyuncusu olmasının hayalini kurduğu adama kendini kaptırır. Vilko ise hep aynıdır, dolandırıcı. 12 sene Hong Kong’da bir hapisanede kaldığı için paralarını çaldığı insanlardan özür dilemeyeceğini savunur. Bu da onun hiçbir zaman yola girmeyeceğinin özetidir.
900 bin euroluk borçla hayatını çıkmaza sokan Maud, hastalığı yüzünden sık sık düşse de yine ayağa kalkar. Ama Vilko'nun yalanlarına da inanmaktan kendini alıkoyamaz. Ve Vilko da Maud’un zayıf durumundan sonuna kadar yararlanır. 
Isabelle Huppert; başarılı bir şekilde yarı felçi karakteri canlandırıyor. Fiziği ve güzelliği de aynı zamanda yıllara meydan okuyor. Kool Shen ise umursamaz, acımasız bir üçkağıtçı portresini başarıyla çiziyor.
Başka sinema kapsamında izlenilebilecek iyi bir film “Zayıflığın Esareti”.


Hiç yorum yok:

Sanat Koleksiyonu Olan Zengin Bir Adamın Öyküsü-6

God of Art- Sanat Tanrısı 6. ARTEMİS Artemis şaşkındı, garip bir mesajla uyanmıştı. Efil akşamüstü gelip onu alacak, Pertev’in dedesinin...