22 Aralık 2016 Perşembe

Realite


Reality, babasıyla birlikte ava çıkmıştır. Kamyonette oturup beklemeyi tercih eder. Babası ise kocaman bir domuzu gözünü kırpmadan vurmuştur. Evde hayvanın içi boşaltılırken Reality bir videokaset görür. Onu almak ister ancak ailesi bir domuzun kaset yiyemeyeceğini söyler. Küçük kız buna inanmaz ve kaseti çöpten alıp çantasına koyar amacı onu okulda izlemektir.
Jason da bir televizyon programında kameramandır. Hayvan kostümüyle sunuculuk yapan Dennis ise sürekli kaşınmaktadır. Aslında içsel bir egzama geçirmektedir. Bu sebeple kimi zaman çekimde sorun yaşarlar. Jason, Dennis'in kaşındığı anları çekmemeye çalışmaktadır. Zaten Jason'ın en büyük amacı "Dalgalar" ismindeki filmini çekmektir. Bunun için bir yapımcının kapısını çalar. Aslında bu yapımcı Reality'nin filmini çeken 'dahi' yönetmene destek olan adamdır. 
"Televizyon izleyen herkes aptallaşmaya başlar. Tüm insanlar televizyonlar tarafından bir bir öldürülür. Yani televizyon dünyayı ele geçirmiştir. İnsanlar her yerinden kan fışkırarak vahşice ölürler. Korkunç bir şekilde çığlık atmaktadırlar." Jason yapımcıya bu projeyi anlatır. Adam büyülenir ve ona Oscarlık bir inleme bulduğu taktirde film için anlaşma imzalayacağını söyler. Jason da gerek kendi sesini kaydederek gerekse kusursuz inlemeyi spor salonlarında arayarak bu fırsatı değerlendirmeye çalışır. 
Rüya sahneleri ve gerçekler filmde karışmaya çoktan başlamıştır. Jason kafasındaki filmin çekildiğini, bazen de Oscar töreninde koltuğa yapıştığını görür. Reality'yi oynayan kız 'doğal sahne'lerden sıkılmıştır ve kasetin içinde ne olduğunu merak etmektedir. 'Dahi yönetmen' ise filmi başarıyla tamamlamak üzeredir. Yönetmen Quentin Dupieux'nin aynı zamanda senaryosunu da yazdığı film sinemaseverler için güzel bir alternatif. Farklı tarzda film sevenlere iyi seyirler.)


Hiç yorum yok:

Sanat Koleksiyonu Olan Zengin Bir Adamın Öyküsü-6

God of Art- Sanat Tanrısı 6. ARTEMİS Artemis şaşkındı, garip bir mesajla uyanmıştı. Efil akşamüstü gelip onu alacak, Pertev’in dedesinin...