14 Aralık 2016 Çarşamba

La Tierra Y La Sombra


Cesar Augusto Acevedo'nun yazıp yönettiği "Land and Shade" Kolombiya yapımı. Tam 17 sene önce evini terk edip giden Alfonso ağır hasta oğluna bakmak için geri gelir. Karısı, gelini ve torunu aynı evde yaşamaktadırlar. Alfonso pek güler yüzle karşılanmaz çünkü ortada hiçbir şey yokken evini bırakmış kayıplara karışmıştır. Torunu ile iyi anlaşmak için elinden geleni yapmaya hazırdır.
Karısı ve gelini şeker kamışı toplama işinde yevmiyeli çalışırlar. Aynı zamanda evin etrafı da şeker kamışlarıyla sarılıdır, sık sık da etrafa kül yağar. Büyük ihtimalle oğlu bu sebeple hastalanmıştır. Alfonso onu doktora götürse de bir sonuç alamaz. Son çare olarak eski çalıştığı iş yerinden destek ister. Kraldan çok kralcı olan ekip başı bu isteğini reddeder. Zaten karısına ve gelinine ödeme de yapmamıştır. En sonunda işsiz kalan ikili çaresiz bir şekilde evin yolunu tutar. Adeta kader bu aileyi en kötü çıkmaza sokmuştur. Tek çare şehre gitmektir. 
Alfonso karısını ikna etmeye çalışır ancak yıllar önce de inatla evini bırakmayan kadın orada kalmaya niyetlidir. Oğullarını kaybeden aile yastadır bir yandan da evlerinin etrafındaki şeker kamışları yanmaya başlamıştır. Gelin oğlunu da alıp şehre gitmeye karar verir. Tarih tekerrürden ibarettir.
Çoğu zaman hiç gitmediğiniz bir ülkeyi tanımak için o ülke sinemasından bir film izlersiniz. "Land and Shade" de böyle bir film. Merkezden uzak yaşamları ve insanları görmek için iyi bir fırsat. İyi seyirler:))


Hiç yorum yok:

Sanat Koleksiyonu Olan Zengin Bir Adamın Öyküsü-6

God of Art- Sanat Tanrısı 6. ARTEMİS Artemis şaşkındı, garip bir mesajla uyanmıştı. Efil akşamüstü gelip onu alacak, Pertev’in dedesinin...