14 Mayıs 2016 Cumartesi

Parked-Darragh Byrne


Fred, Dublin'e döner ve evi olmadığı için arabasında yaşamaya başlar. Denize nazır bir yere aracını parketmiştir. Haftada 5 Euro gibi bir parayla karnını doyurmaya, umumi tuvaletlerde vücudunu silerek kokmamaya ve soğuk havalarda donmamaya çalışır. Bir gece çıkagelen başka bir aracın huzurunu bozacağını düşünür. Uyuşturucu kullanan gençleri görünce onlardan uzak durmaya çalışır. Ancak Cathal çok sempatiktir. Hemen Fred ile tanışır ve onunla arkadaş olur. Önceleri Fred çok kontrollüdür. Cathal onu yıkanması  için havuza götürür. İlk etapta birden suya atlayamasa da sonradan karşılaştığı güzel kadın Juliana için sık sık havuza gitmeye hatta aerobik sınıfına katılmaya karar verir. 
Fred, Cathal'a yakınlık hisseder. Ona tamir ettiği saatleri ve bazen de karısına yazdığı yazıları okur. Cathal da onun daha özgür ve rahat davranabilmesi için itici güç görevindedir. Arabasının lastiğini tamir eder ve ona spin atmayı öğretir. Fred heyecanla yaramaz çocuk oluverir. Arkadaşı Cathal'ı kaybetmek istemez. Borçlu olduğu adamlar onu dövmeye geldiğinde Fred hadlerini bildirir. Ve Cathal'dan ona söz vermesini ister. Bir daha uyuşturucu kullanmayacaktır.
Juliana aynı zamanda kilisede piyano çalmaktadır. Fred ile daha sık görüşürler. Hatta bir gün Cathal sayesinde onun evine gider ve bozulmuş saatini tamir eder. Cathal onu gerçeği söylemesi için zorlar. Fred ise Juliana'yı arabasını parkettiği yere davet eder. Ancak Cathal'ın borçlu olduğu adamlar geri gelirler. Bu sefer Fred onu kurtaramaz. Çünkü sokakta yaşadığını gazetecilere ispatlamak zorundadır. 
Fred en sonunda bir ev sahibi olsa da iki arkadaşını kaybeder. Yine de onların anıları evinde yaşamaktadır. Artık Fred havuza atlayıp korkusuzca yüzmektedir. 
Kuzey filmleri sevenler için iyi seyirler:))

Hiç yorum yok:

Sanat Koleksiyonu Olan Zengin Bir Adamın Öyküsü-6

God of Art- Sanat Tanrısı 6. ARTEMİS Artemis şaşkındı, garip bir mesajla uyanmıştı. Efil akşamüstü gelip onu alacak, Pertev’in dedesinin...