14 Mayıs 2016 Cumartesi

Dope-Rick Famuyiwa


Malcolm, bekar annesiyle birlikte suç oranının yüksek olduğu L.A. banliyösünde yaşayan bir liselidir. En yakın arkadaşları Jib ve Diggy ile bir müzik grubu vardır. Biraz nostaljik tarzda müzik yaparlar ve eski tarz giyinirler. Bu sebeple okulda ve mahalle çevresinde pek sevilmezler. Onlar da diğer çocuklara karşı pek ılımlı değildir. Çünkü ayakkabılarını ya da bisikletlerini çalmaya çalışan çocuklar pek tekin değildir. 
Köşebaşındaki Dom, mahallenin güzel kızına Malcolm aracılığıyla selam gönderir. Oysa Malcolm kızı uzaktan uzağa kesmektedir. Sınavlara hazırlanan kızın odak noktasında Malcolm olsa da Dom daha girişken ve güçlüdür. Bir akşam Dom'un doğumgünü partisine bu üç arkadaşı da gider. Olanlar olur. Malcolm ilk dansını kızla yaparken silahlar patlar. Nereye gideceğini kestiremeyen çocuk sırt çantasını da alarak oradan kızla uzaklaşır.
Ertesi gün okula gittiğinde güvenlik kontrolünde bir problem vardır. Polis köpeği de ona havlamıştır. Güvenliğe göre; silik Malcolm ve arkadaşlarında bir sorun yoktu. Okula rahatça giren çocuk çantasındaki uyuşturucu paketlerini ve silahı görünce panikler. Bir gece önceki doğumgününde onların çantasına Dom yüzünden geldiğini anlar. Aniden gelen telefonla rahatlama hisseder. Çünkü çantadakileri okul kapısında bekleyen araca verecektir.
Tam teslimat olacakken Dom hapisten onu arar ve kapıdakilerin sağlam pabuç olmadığını kaçması gerektiğini söyler. Malcolm pedala kuvvet arkadaşlarıyla bisiklete binerek Dom'un söylediği adrese gider. Peşlerindeki adamları atlatırlar. Gittikleri evde garip davranan iki kardeş vardır. Ve Malcolm'un sonradan öğreneceği şey ise o evin sahibinin onun için referans verecek kişi olmasıdır. Çünkü Malcolm Harvard'a girmeyi kafaya koymuştur ve bu uğurda elinden geleni ardına koymaz.
Tesadüf üstüne tesadüf yaşayan üçlü kılpayı hayatta kalır ve belaya bulaşmaz. Malcolm da bir Harvard öğrencisi nasıl davranırsa öyle yaparak elini taşın altına koyar. Bu cesaret onun etrafındakiler tarafından saygı görmesine, mahallenin güzel kızının kalbini kazanmasına ve çok istediği referans mektubunu almasına vesile olur. Müziklerini Pharrell Williams'ın yaptığı "Dope" izlemesi eğlenceli bir film. Tavsiye edilir.))


Hiç yorum yok:

Sanat Koleksiyonu Olan Zengin Bir Adamın Öyküsü-6

God of Art- Sanat Tanrısı 6. ARTEMİS Artemis şaşkındı, garip bir mesajla uyanmıştı. Efil akşamüstü gelip onu alacak, Pertev’in dedesinin...