2 Mayıs 2016 Pazartesi

Better Call Saul


"Better Call Saul" ikinci sezon finalini 10. bölüm ile yaptı. Breaking Bad dizisinin yaratıcısı Vince Gilligan'ın dizi içinden dizi çıkarmasıyla Better Call Saul oluşmuştu. Breaking Bad'in sağlam izleyici kitlesini kazanmış olsa da onun kadar iddialı bir dizi değil. Ama izlenmeyecek bir öykü de değil. Saul'un adım adım nasıl değiştiğini ve yükseldiğini görüyoruz. Bir yandan da Mike'ın uyuşturucu kartelleriyle uğraşması var tabi.
Manikürcü dükkanının arkasında avukatlığa başlayan Jimmy abisi Chuck'ı örnek alıyordu. Onun zekası ve sağlam bir avukat olmasıyla övünse de bu Jimmy'nin önündeki en büyük engeldi. Abisinin hastalığı yüzünden onunla bağlantıyı koparmaması ve sık sık onu iyileştirmeye çalıştırması Jimmy'nin duygusal yönünü ortaya çıkarıyordu. 
Oysa abisi onu kendi şirketinde bile çalıştırmıyor, elini attığı işlerde özgüvenini yitirmesini sağlıyordu. Chuck bu kadar kötü uygulamaya geçmiyordu belki ancak izlediği taktikler sayesinde Jimmy kendini aptal ve güçsüz hissediyordu. Böyle zamanlarda yanında Kim vardı. Abisinin şirketinde çalışan Kim, Jimmy için büyük kapılar açmıştı. İkisi güzel bir ikiliydi. Kim şirketten ayrılıp kendi başına bir bankanın avukatlığını almaya çalıştığında önündeki engel Chuck oldu. Hırsla hastalığını bastırıp işi alan adamı kardeşinin zekice bir kumpası bekliyordu.
Jimmy abisini alt etti ancak son bölümde gördüğümüz üzere duyguları devreye girince işlediği suçu itiraf etti. Sırf abisi iyileşsin ve avukatlığa geri dönebilsin diye. Oysa Chuck onun itirafını kaydetmişti. Ve gelecek sezon harekete geçeceği sinyallerini verdi.
Kim ile Jimmy dişçiden bozma bir yer tuttular. İkisi giderleri ortak paylaşacaktı. Jimmy ise çıkışını hınzırca hazırlanmış reklam filmleriyle yapmaya başladı. Jimmy, Saul olmak için yürümesi gereken yollardaydı...
3. sezonu bekliyoruz. Breaking Bad ekibinin bu dizide görülüp görülmeyeceği merak konusu olsa da dizi kendi ritmini güzel bir şekilde tutturmuş görünüyor. İyi seyirler:))


Hiç yorum yok:

Sanat Koleksiyonu Olan Zengin Bir Adamın Öyküsü-6

God of Art- Sanat Tanrısı 6. ARTEMİS Artemis şaşkındı, garip bir mesajla uyanmıştı. Efil akşamüstü gelip onu alacak, Pertev’in dedesinin...