7 Aralık 2014 Pazar

Wanda Dijital "Nefes Alsın Yeter!"


"Kadına Şiddete Hayır" kampanyaları eskiden beri bana pek samimiyetsiz gelir. Keza bunun için kurulmuş derneklerin bile bundan nemalandığını düşünürüm. Yok "Kadına kalkan eller kırılsın" yok "Kadına şiddet uygulayan erkek değildir" yazıları... Haa bir de mora boyanmış suratlarla ağlak duran ünlülerimiz "kadına şiddete dur demek" için bir olurlar!!! Belki bir vakıftan, belki de devletten ödenek alarak bu işlerle alakası olmayan tipler sırf ünlü görsün, ortamlarda adı duyulsun diye kolları sıvarlar. Sorsan o tiplerde evde kadın döverler. Yıldızlarımızın da "sosyal sorumluluk" adı altında bu tiplere kendini kullandırıp etrafa karşı da ününü arttırırlar. 
Wanda Dijital'in 5 Aralık tarihinde dikkat çekmek için sunduğu görsel üstte... Afişte "Nefes Alsın Yeter" yazıyor, seksi üstsüz bir kadın yatakta yatıyor ancak kafasından vurulduğu için nefes alamıyor. Buraya kadar anladık da biraz ters olmuş. Tüm twitter camiası ajansa yüklenmiş. Bundan sonrası daha bomba, görselin stok fotoğraflardan alındığı ortaya çıkarıldı. Genelde böyle çalışır camia zaten 3-4 dolar verir ya da bir siteye üyeliği vardır oradan aradığı fotoyu alır. Aslında yaratıcı ekip, yatakta bir kadın yatsın üstü çıbıldak olsun diye beyin fırtınası yapmaz. Stajerler sabaha kadar fotoğraf arar, bulunanların üstünden gidilir. Yani fikir üretilmez, daha önce üretilen değerlendirilir. (Ne müşteri ne de halk hazır böyle bir şeye, hazır olsa da yaratıcılık kavramı elimizde yok).
Neyse stoktan çekilen fotoğrafta 3-5 değişiklik yapılmış. Neticede "fotoğraf projesi" yapan alakasız tipler gibi yapmazlar:))) İşi bildikleri için! Göğüs büyütülmüş, popo da kocamanlaşmış, bir iki yazı ve kan eklenmiş hooop sosyal medyaya iş atılmış. İnsanlar kızmış haliyle bir kadın böyle mi tasvir edilir, siz sapık mısınız diye bir sürü yazmışlar da yazmışlar. İnsanlar başörtülü, bol etekli hizmetçi kadın dayak yer sanıyor tabi algıyı değiştirmemişler. Oysa sosyetede de dayak yiyen var! Bu yataktaki kadın hayatta vurulmaz zaten! Ajans bir akepeli edasıyla twitterda onları eleştirenleri hemen bir yetkiliye şikayet edip hesapları kapatmış. Çok üzücü!!! Bu adamlar zaten kızgın ajansı basmaları an meselesi.))Ben olsam korkardım!
Tabii ajans özür yayınlamış "Yanlış anlaşılmalardan dolayı özür diliyor" yaptıkları şeye istinaden değil. Siz salaklar yanlış anladınız, biz sizin yerinize özür dileriz gibi. Başarılı bir politika dili, ama bu twitterda kızanlar okumuş etmişler anlıyorlar amaçlarını, hiçbir şeyi de yemezler. Ajanstaki stresi görmek isterdim bir reklam düşünürken bile yaşamamışlardır eminim.
Asıl sorunuma gelince yapılan bir işin arkasında durup savunamama yeteneksizliğidir. Reklamcıyım diye ortada gezen züppelere işlerini eleştirsen kuyruğunu sıkıştırarak kaçarlar, bi Hulusi var gerçi havlamadan ısıran:))
Ajans adını değiştirsin bende "Panda Dijital" olabilir "Manda" da olsa fena olmaz:))) Anca öyle sıyırtırlar.
Kadına şiddet konusunda ise; sana vurana sende vuracan!




Hiç yorum yok:

Sanat Koleksiyonu Olan Zengin Bir Adamın Öyküsü-6

God of Art- Sanat Tanrısı 6. ARTEMİS Artemis şaşkındı, garip bir mesajla uyanmıştı. Efil akşamüstü gelip onu alacak, Pertev’in dedesinin...