18 Aralık 2014 Perşembe

"The Hobbit: The Battle of the Five Armies"



"Yüzüklerin Efendisi"ni her sene koşup heyecanla nasıl izlediysek "Hobbitler" de öyleydi bizim için...
Serinin ilk Filmi "Beklenmedik Yolculuk", ikincisi "Smaug'un Çorak Toprakları" ve üçüncüsü "Beş Ordunun Savaşı" kesinlikle görsel bir şölendi.
Bilbo ve cüceler kral Thorin'in peşinde eski Erabor Krallığı'nı geri almak için uzun bir yolculuğa çıktılar. Tam 13 ay süren zorlu bir süreçti....
İkinci filmin sonunda Laketown'a sığınan cücelerden bir kısmı Bilbo ile birlikte Thorin'in peşinden gitmişti. Altınlarla dolu kalenin içinde mışıl mışıl uyuyan ejderha Smaug uyandırılmıştır. Şehre doğru gelmek üzere havalanan ejderha tüm Laketown halkını korkutur.
Üçüncü filmde ise şehrin üstünde ağzından ateşler saçarak uçmaktadır. Balıkçı Bard, hapsedildiği yerden çıkmak için mücadele eder aynı zamanda çocukları söz konusudur. Ve ejderhayı öldürmesi gerekir.
Tauriel ise Kili'ye aşıktır ve bu sebeple Elfler tarafından dışlanır. Legolas ile birlikte mücadele ederler.
Gandalf ise hapsolduğu yerden Galadriel ve Saruman sayesinde kurtulur. Dostlarına yardım edip etmeyeceği ise tam bir muammadır.
Bilbo ise cebindeki yüzüğü ve kaleden aldığı Arkan Taşı'nı nasıl kullanacağını düşünmektedir. Kral Thorin kafasına tacı taktıktan sonra altın sevdasıyla değişir. Bir anda kendini tüm altınların kralı ilan eder ve büyülenmiştir. Bilbo ise Laketown yıkılınca kaleye doğru gelen halkın onlara savaş açmaması için Arkan Taşı'nı feda etmeye hazırdır.
Elfler ise kendi paylarını almak için büyük bir orduyla gelmişlerdir. Ve kimse anlaşmaya yanaşmamaktadır...
Erabor Krallığı için Thorin ve cüceler, Thorin'in deli bozuk kardeşi ve ordusu, Laketown halkı, Elfler ve en azılı güç olan Azog'un ordusu savaşır. 

Hobbitler günümüz dünyasının beyazperdeye Fantastik film türü olarak yansımasıdır.
İyi ve iyileştirici özelliğe sahip, zorunlu kalmadıkça savaşa girmeyen Elfler,
Hobbitler'in biraz yalancı ve yer yer hırsız olmaları...
Azog'un, Orkları (beyni olmayan güçlü) yerin altında seri üretim gibi çoğaltılmaları, günümüzde iktidarlara sorgusuz boyun eğen eğitimsiz, aydınlanmadan uzak insanları temsil ediyor. Tek bir amaç için yaratılan yaratıklar!
İnsan iyilerin kazanmasını ister ancak bunun için birkaç kişinin ölmesi gerekir.
Filmdeki bir söze göre; "Herkes kendi toprağında yaşarsa tüm dünyaya barış gelecektir."
İyi seyirler.




Hiç yorum yok:

Sanat Koleksiyonu Olan Zengin Bir Adamın Öyküsü-6

God of Art- Sanat Tanrısı 6. ARTEMİS Artemis şaşkındı, garip bir mesajla uyanmıştı. Efil akşamüstü gelip onu alacak, Pertev’in dedesinin...