28 Aralık 2014 Pazar

The Water Diviner-Russell Crowe


Russel Crowe'un hem yazıp hem yönettiği, hem de başrolünde oynadığı "The Water Diviner" Türkiye'de erkenden vizyona girdi. Amerika'da ve Avustralya'da Mart ayında vizyona gireceği söyleniyor. Çanakkale Savaşı'nın tarihine denk geleceği için. Ama Russell bir nabız yoklaması yapıyor sanırım. 
Anzak çocukları savaşmak için geldiği Gelibolu'da büyük bir bozguna uğradılar. Geliş sebepleri filmde de sorgulanıyor. Ortalama 25 bin anzak şehit oldu. Çanakkale'de şehitliklere gidenler bilirler. Acı dolu mezar taşı yazıları, insanı o savaş anına götürüyor ve gözlerini dolduruyor. 

Avustralyalı çiftçi bir adam olan Conner aynı zamanda su kaynaklarını da bulabilmektedir. Yani kuyuları tespit eder ve su çıkarır. Ancak bu gücünü oğullarını korumak için kullanamamıştır. 3 evladını da sorgusuz sualsiz Çanakkale Savaşı'na göndermiştir. Öldü haberleri gelmesine rağmen cenazeleri gelmez. Günden güne kahrolan anneleri de kendini suya bırakıverir. Hayattaki tek varlığını karısını da kaybeden Conner bir söz verir. Oğullarını bulacaktır.
Uzun bir yolculuk sonucunda İstanbul'a varır ve Ayşe'nin çalıştığı otele yerleşir. Ayşe'nin oğlunun hınzırca oyunu sayesinde aşkı ve umudu burada bulur.

Çıktığı bu yolculukta en büyük destekçisi Hasan ve yaveri Cemal olacaktır. (Yılmaz Erdoğan ve Cem Yılmaz'ın da oynadığı bu filmi bakanlığımız da destek vermiştir.) Geçen sene ülkemize gelen ecnebi aktör Russell fizibilite araştırması yapmıştır. Devlete sormuştur, "ülkenize film yapsam nerden destek alırım (tabi bizden),  kimi oynatsam herkesler filme gider (akil insan Yılmaz Erdoğan ve kankası Cem Yılmaz), ve Russell'ı kara geçirecek diğer elementler...

Biliyorum pek film eleştirisi gibi olmadı netekim onun için zamanım yok şu an.
Kum fırtınası sahnesi biraz gerçek dışıydı ama temayı anladık.
Hamam sahnesinde ciddi şeyler konuşuluyordu ama biz güldük çünkü mekan yanlış seçilmiştir.
Yılmaz Erdoğan'ın İngilizcesi gayet anlaşılırdı.
Yunan askerleri çok gerçekçiydi.
Russell karizmasıyla ekranı dolduruyordu.
Bakalım Conner oğullarını bulabilecek mi? Sürpriz!
Başı, sonu düzgün bir iş görmek isterseniz, iyi seyirler dileriz.
İyi Yıllarrr!!!

Hiç yorum yok:

Sanat Koleksiyonu Olan Zengin Bir Adamın Öyküsü-6

God of Art- Sanat Tanrısı 6. ARTEMİS Artemis şaşkındı, garip bir mesajla uyanmıştı. Efil akşamüstü gelip onu alacak, Pertev’in dedesinin...