19 Ekim 2014 Pazar

Gone Girl-David Fincher


Bir sabah Nick'i uyku tutmaz ve karısının isteği üzere evliliklerini düşünmek için su kenarına gider. Boşanmaya karar verdikten sonra kardeşiyle birlikte işlettiği bara gittiğinde komşusu onu arar. Kapısı açık kalan evinden kedisi dışarı çıkmıştır ve evde bir arbede yaşandığı bellidir. Bir terslik olduğunu anlayınca dedektifleri çağırır ve karısı için kayıp ilanı verdirir. Nick medyanın ilgi odağı olmuştur çünkü Amy birazcık meşhurdur. (Özellikle medyanın olayları aktarmasındaki 'taraf olma' durumu açısından örnek gösterilecek bir film.)
Annesinin öykülerini yazdığı küçük Amy, hep kitaptaki karakterden bir adım geridedir. Bu da onun sinirini bozar. Nick ile istediği aşkı yaşamaktadır ve diğer evli çiftler gibi sıkıcı olmamaya söz vermişlerdir. Bu uğurda kütüphanede bile sevişmeyi göze alırlar.
New York'da yaşarken Nick'in ailesinin yanına taşınan Amy için kasaba hayatı çok sıkıcıdır. Bir de kocasının başka bir kızla uzun süredir birlikte olduğunu öğrenince yeni kararlar alır.
İşte film bu oyun üstüne kuruludur. İlk yarı sinir olduğumuz Nick'e ikinci yarı öyle bir acırız ki onun için dua bile ederiz:) Ben Affleck gerçekten Nick karakterine bürünüyor. Dişli avukat Tanner ise filmin en iyi karakterlerinden biri. Çaresiz ikiz kızkardeş, seksi öğrenci Andie ve şüpheci dedektif Rhonda birbirinden farklı 3 kadın, karakterlerini başarıyla canlandırıyor. Derken film akıp gidiyor... İzleyici de bir yandan kendini ve ilişkisini sorguluyor. 
Biraz gerilmek biraz düşünmek istiyorsanız usta yönetmen David Fincher'ın son filmi kaçmaz! 

Hiç yorum yok:

Sanat Koleksiyonu Olan Zengin Bir Adamın Öyküsü-6

God of Art- Sanat Tanrısı 6. ARTEMİS Artemis şaşkındı, garip bir mesajla uyanmıştı. Efil akşamüstü gelip onu alacak, Pertev’in dedesinin...