11 Ekim 2017 Çarşamba

Fortunata


Adı gibi şanslı olmayan bir kadının öyküsü... Erken yaşta bir adamla evlenen Fortunata'nın kız çocuğu olur. Ancak şiddetli geçimsizlik sonucu eşinden ayrılır. Evlere giderek kuaförlük hizmeti verir. Tek amacı kendine ait bir güzellik salonu açmaktır. 
Bipolar, uyuşturucu bağımlısı komşusu aynı zamanda çocukluk arkadaşıdır. Onun annesi de alzheimer hastalığına yakalanan eski bir oyuncudur. Fortunata'nın küçük kızının en çok vakit geçirdiği insanlar pek de sağlıklı değillerdir. Kızın hem anne babasının ayrılması hem de ilgiye muhtaç olması onun psikologla görüşmesine yol açar. 
Ufaklık bu durumdan memnundur ancak annesinin güzelliği ve cazibesi yine odak noktası haline gelir. Kız annesinin doktoru ile yakınlaşmasını kaldıramaz. Fortunata bir yandan şiddet eğilimli eski kocası ile uğraşırken diğer yandan da kendi ayakları üzerinde durmaya çalışır. Bir de aşk kapısını çalınca dengede durması zorlaşır... Bakalım anne kızın ilişkisi nasıl sonuçlanacaktır?
Filmekimi kapsamında izlediğim filmin yönetmeni Sergio Castellitto. Çıkışta kapıda ağlayan kızları sevgilileri teselli ediyordu. O yüzden mendilsiz izlemek zor olabilir:)) İyi seyirler.

Hiç yorum yok:

Sanat Koleksiyonu Olan Zengin Bir Adamın Öyküsü-6

God of Art- Sanat Tanrısı 6. ARTEMİS Artemis şaşkındı, garip bir mesajla uyanmıştı. Efil akşamüstü gelip onu alacak, Pertev’in dedesinin...