11 Nisan 2014 Cuma

Hayat Bir Esintidir - Life's A Breeze


Yönetmen: Lance Daly / Senarist: Lance Daly / Görüntü Yönetmeni: Lance Daly / Kurgu: Shimmy Marcus / Özgün Müzik: Eugene Quinn, Declan Quinn, Lance Daly / Oyuncular: Fionnula Flanagan, Pat Shortt, Kelly Thornton, Eva Birthistle / Yapımcı: Macdara Kelleher, Martin Persson / İrlanda, İsveç / 2013 / DCP / Renkli / 83´ / İngilizce

Nan, miskin oğlu Colm ile anılarla dolu bir evde yaşamaktadır.
Yaşlı Nan, torunu Emma ile iyi geçindiği beraber bolca vakit geçirirler.
İşsiz kalan oğlu Colm kendine uğraş olsun diye diğer akrabalarıyla annesi Nan'ın evini düzene sokar.
Emma ile Nan bir gezi dönüşünde evi farklı halde bulurlar.
Nan, sevinmekten öte şoka girmiştir. Çünkü yıllardır evde biriktirdiği kağıtlar geri dönüşüme gönderilmiştir. Tüm evi gezen Nan yatak odasına gider. Yeni yatağına bakar ve eski yatağının altında biriktirdiği parayı hatırlar. "1 milyon avro eski şiltenin altındaydı" der, önce kimse inanmasa da hepsi çöplükleri kurcalamaya başlarlar.
Şiltenin nereye bırakıldığı, hangi çöplükte olabileceği, yakılıp yakılmadığı aile bireyleri -özellikle Colm- tarafından araştırılır.
Ancak işin içinden çıkamayan Colm zekice! bir yöntem geliştirir. Radyoda canlı yayına katılarak yatağı tarif eder ve içinde 1 milyon avronun bulunduğunu söyler.
Tüm ev halkı ona engel olamasa da çöplüklerde yatağı aramaya devam ederler. Tüm şehir ile birlikte...
Emma okulda sessiz içine kapanık bir çocukken yatak sayesinde biraz popülerite edinir. Ailenin, büyükanne Nan'a inanmadığı ve ona "bunak" gözüyle baktığı bu süreçte birbirlerine destek olurlar.
Ve yatağı beraber aramaya başlarlar.
Muhteşem bireylerden oluşmasa bile Nan'ın ailesi birbirine bağlı ve biraz da gamsız. Özellikle o kadar can sıkıntısı içinde Nan'ın 80. yaşgününü bir erkek striptizci çağırarak kutlayabiliyorlar. Ödenmesi gereken faturalar ve borçlar ise kapıda onları bekliyor. 
Herşeye rağmen inancını yitirmeyen ve büyükannesine güvenen Emma, evsizlerin yaşadığı bir fabrikada yatağı buluyor ve Nan'a ulaştırıyor.
Aslında bu aile birbirinden farklı karakterdeki bireylerle bir aile olmayı başarıyor.
Hayat gerçekten bir esintidir.



Hiç yorum yok:

Sanat Koleksiyonu Olan Zengin Bir Adamın Öyküsü-6

God of Art- Sanat Tanrısı 6. ARTEMİS Artemis şaşkındı, garip bir mesajla uyanmıştı. Efil akşamüstü gelip onu alacak, Pertev’in dedesinin...