9 Nisan 2014 Çarşamba

Film Eleştirmeni - El Critico - The Critic 2013


"Film Eleştirmeni" filmi Tellez'in yaşamının bir bölümünü anlatıyor.
Bu periyod, film eleştirmeninin değişmeye başladığı hem duygusal hem komik bir süreç...
Genellikle -ikramlı- ilk film gösterimlerine gidip acımasızca yazı yazan eleştirmen grubunun en genci Tellez'dir. Bir o kadar da içi geçmiştir.
Rutin hayatından şikayet etmez ve değiştirmeye çalışmaz. Yıkım halindeki bir binanın küçük odasında yaşamını sürdürür. Bir yandan ev bakmaktadır. Ancak bütçesine uygun ev bulamaz.
Golf meraklısı bir zenginin teklifini reddedemez. Onun için senaryo yazacaktır. Karşılığında kendine güzel bir ev tutacaktır.
Film eleştirmeninin yeğeniyle film zevkleri uyuşmaz. Aslında çevresindeki kimseyle uyuşmaz. İnsanlar sıradan romantik komedi tarzı filmleri severler. Tellez için ise bu; basit konulu, insanların kandırıldığı, başı-sonu belli olan filmlerdir. Bir değeri yoktur. 
Sırf bu sebeplerden dolayı da genç bir yönetmenin filmini acımasızca eleştirmiştir. Genç yönetmen ise senelerce üstünde çalıştığı projesini eleştirileriyle 5 dakikada yok eden eleştirmeni takıntı haline getirir. Ondan intikam almak için yeğeninin kalbini çalar.
Bu sırada hesapta olmayan bir kadın Tellez'in aklına düşer. Bir eve bakmaya gittiğinde orada tesadüfen karşılaştığı Sofia'ya aşık olur. Aslında hiç yeni bir ilişkiye cesareti yokken özgür ruhlu, film zevki uyuşmayan Sofia ile aşk yaşamaya başlar.
Sarı çorapları, renkli şapkası, rahat davranışları ve kleptomani hastalığıyla Sofia gelip Tellez'in evine yerleşir.
Kısa süren birliktelik, zengin adama yazdığı senaryonun konusunu oluşturunca araları bozulur.
"Film Eleştirmeni" ise bir şeyleri o zaman farketmeye başlar.
Sinir olduğu romantik komedi filminin içinden çıkma çabasını bir kenara bırakıp onu yaşamaya başlar.
Özellikle Sofia havaalanına giderken onu durdurmak için yağmur altında koşar. Ancak bu yağmurun bir sette yağdırıldığını görünce kalakalır. Elinde silahlı başrol oyuncusu da bağırmaktadır "Bu adam kim, nasıl girdi buraya? Tiyatroya geç kalıyorum". 
Tellez de o duruma nasıl girdiğini bilememektedir.
"Film Eleştirmeni" filmini izledikten sonra eleştirmen profilinin hemen hemen her ülkede aynı olduğunu anlayabiliyorsunuz.)
Sıradan filmleri sevmiyorsanız ya da seviyorsanız bu filmi kaçırmamanız önerilir :)))

Hiç yorum yok:

Sanat Koleksiyonu Olan Zengin Bir Adamın Öyküsü-6

God of Art- Sanat Tanrısı 6. ARTEMİS Artemis şaşkındı, garip bir mesajla uyanmıştı. Efil akşamüstü gelip onu alacak, Pertev’in dedesinin...